5.2.18

«Ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών στη διαχείριση πληθυσμών αρκούδας»Συνάντηση με θέμα «Ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών στη διαχείριση πληθυσμών αρκούδας», διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για τις ομάδες άμεσης επέμβασης των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών και Κοζάνης καθώς και των περιοχών ευθύνης των δασαρχείων Κοζάνης και Τσοτυλίου, στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης C2 του έργου Life Amybear («Βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στον δήμο Αμυνταίου).

Η συνάντηση που εντάσσεται στο χρονοδιάγραμμα τήρησης των δράσεων του έργου και συγκεκριμένα της ενέργειας C2.1, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Καστοριάς, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 στις 09:00, ενώ στο πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνεται και επίσκεψη στις περιοχές που υλοποιήθηκε το έργο Life Arctos στην Καστοριά (Life09 NAT/GR/333).

Τα θέματα στα οποία επιδιώκεται ανταλλαγή εμπειρίας - μεταφορά καλών πρακτικών αφορούν :
1) στη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές
2) στα μέτρα πρόληψης ζημιών που προκαλούν αρκούδες στην αγροτική οικονομία
3) στην αντιμετώπιση – ελαχιστοποίηση περιστατικών σύγκρουσης οχημάτων με αρκούδες

Στη συνάντηση κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των εταίρων του έργου από τον δήμο Αμυνταίου, την εταιρεία Lever σύμβουλοι ανάπτυξης, την περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή & Φύση «Καλλιστώ» και όλα τα μέλη των ομάδων άμεσης επέμβασης των διευθύνσεων δασών των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων και των δασαρχείων Κοζάνης και Τσοτυλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ