2.3.18

Εν συντομία




⬛   Υλοποιήθηκε η προμήθεια δυο δωδεκακάναλων ηλεκτροκαρδιογράφων για την κάλυψη των αναγκών της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς, προϋπολογισμού 5.374,16 €, καθώς και δύο συσκευών, μια ακουομετρίας και μια τυμπανομετρίας για τις ανάγκες του ΩΡΛ τμήματος, συνολικού προϋπολογισμού 12.752,16 €.

⬛   Στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού ξεκίνησε η λειτουργία ιατρείου μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο λειτουργεί κάθε Τετάρτη κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2467041068.

⬛  Τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Α.Αγγελή βράβευσε ο ΣΕΓΑΣ κατά την ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων και του απένειμε τιμητική διάκριση ως ένδειξη αναγνώρισης της υποστήριξης του δήμου Καστοριάς, στις διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη της Καστοριάς. 

⬛   Τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ.Καρυπίδης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία, την Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας καθώς και του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στο χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ της Κοζάνης.

⬛   Με ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας απενεμήθη στον συνθέτη κ. Σταύρο Λ. Ξαρχάκο, ο ανώτατος τίτλος του επίτιμου διδάκτορα του τμήματος ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας Τ.Ε. με έδρα την Καστοριά του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

⬛   Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, πραγματοποίησε  το 1ο Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για την εκτροφή γουνοφόρων ζώων με θέμα «Το παρόν και το μέλλον».  

⬛   Τρία από τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν: α) Τυπική επανέγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση επ. οδικού δικτύου Ε.Ο.11»Π.Ε. Καστοριάς. β) Έγκριση της εκτός έδρας μετακίνησης του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Καστοριάς. γ) Έγκριση απευθείας ανάθεσης για προμήθεια διαφόρων ειδών ενόψει της υποδοχής πολιτών στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

⬛   Συνελήφθησαν σε περιοχή της Καστοριάς, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 31χρονη ημεδαπή, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατά τον έλεγχο σε ΙΧΕ όχημα βρέθηκαν εντός αυτού 4 ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν 50 πλαστικές συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 61,79 κιλών, ένα περίστροφο και 21 φυσίγγια. Επίσης συνελήφθησαν σε περιοχή της Καστοριάς ένας 46χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης βάρους 75,17 κιλών και για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη, κατά περίπτωση. 

⬛   Aπό το τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς γνωστοποιείται ότι η  επιζωοτία αφρικανική πανώλη των χοίρων, που ξεκίνησε από τη νότια Ρωσία, εξαπλώθηκε σε πληθυσμούς άγριων χοίρων στην Λιθουανία, Πολώνια, Λετονία, Εσθονία και Τσεχία. Επίσης, ενδημεί στην υποσαχάρια Αφρική και στην Σαρδηνία. Σκόπιμο είναι να αυξηθεί η  επιτήρηση στους πληθυσμούς αγριόχοιρων της περιοχής έτσι ώστε να εντοπιστεί άμεσα το νόσημα, καθ' ότι αποτελεί απειλή για τους χοίρους και την χοιροτροφία. Πληροφορίες τηλ. 2467076023.

⬛   Πραγματοποιήθηκε  η κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, παρουσία του κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση της χώρας επισημαίνοντας τον «κίνδυνο διχασμού της χώρας από τις επικίνδυνες πολιτικές της ανίκανης κυβέρνησης» και διαβεβαίωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι σύντομα η κυβέρνηση που «θα διαφυλάξει την ιστορία και την εθνική ακεραιότητα». 


Ανακοίνωση ΝοΔΕ ΝΔ Καστοριάς


«Μόνο γέλιο προκαλεί ο γνωστός, τοπικός, διαδικτυακός δημοσιογραφίσκος, που ασκώντας το λειτούργημα της αντικειμενικής, έγκυρης, έγκαιρης και υπεύθυνης ενημέρωσης του καστοριανού πολίτη, εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά και ο οποίος γράφει για απαγορεύσεις και εντάσεις στα κομματικά μας όργανα. Ποια είναι αλήθεια η θέση της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μετά τις προτάσεις Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων. Περιμένουμε εναγωνίως την απάντησή τους και γρήγορα παιδιά πέρασε η ώρα!»


Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου 

«Στα πλαίσια Διοικητικής Αναδιοργάνωσης  του ΑΔΜΗΕ, υπάρχει η πρόθεση να καταργηθεί ο κλάδος Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και να ενσωματωθεί στον Κλάδο Περιφέρειας Βορείου Ελλάδος. Θεωρούμε ότι ο Κλάδος Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας είναι πολύ σημαντικός και η κατάργηση του θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.  Επιπλέον, αποδυναμώνεται η Δυτική Μακεδονία, καταργώντας μια τόσο σημαντική Διεύθυνση. Αυτή η ενέργεια βέβαια, υποσκάπτει στο άμεσο μέλλον να χαθούν από την Δυτική Μακεδονία σημαντικές θέσεις εργασίας. Ζητάμε να επανεξεταστεί το παραπάνω ζήτημα από το  Δ.Σ του ΑΔΜΗΕ και η Διεύθυνση του Κέντρου  να παραμείνει στην Δυτική Μακεδονία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ