31.3.18

Συνάντηση εργασίας με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών ΕπιχειρήσεωνΣυνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στην Καστοριά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ι. Ρέτσος με τα μέλη του συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στην συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θ.Καρυπίδης, ο δήμαρχος Καστοριάς, κ. Α.Αγγελής, ο γενικός διευθυντής του συνδέσμου κ. Γ.Αμβράζης, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Η. Κικίλιας και η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece κ. Ι. Δρέττα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με τη στρατηγική του ΣΕ ΤΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για την ουσιαστική διασύνδεση τομέων όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει η χώρα μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του τουρισμού. Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση του πολυσύνθετου τουριστικού χαρτοφυλακίου το οποίο διαθέτουν οι προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας με τη συμβολή και της Marketing Greece.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε σχετικά:
«Μαζί με το ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και την Μarketing Greece, ο ΣΕΤΕ μέσα από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί σε προορισμούς της χώρας επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να αναδείξει ζητήματα σε σχέση με πρακτικές που επιτυγχάνουν τη βέλτιστη σχέση βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού, την ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού καθώς και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό. Αυτός ήταν ο σκοπός και της σημερινής μας παρουσίας στην Καστοριά. 

» Οι προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας διαθέτοντας ένα πολυσύνθετο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων έχουν μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης. Παρακολουθούμε από κοντά τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτές τις προσπάθειες και άλλες έχει ως στόχο να στηρίξει ο ΣΕΤΕ σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού. Σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής η Marketing Greece αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν, περαιτέρω, την ταξιδιωτική εικόνα των προορισμών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις διεθνείς αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ