16.3.18

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα



Αφέθηκε τελικά ελεύθερος ο ιδιώτης που συνελήφθη αρχικά για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έγινε χθες το βράδυ στις 20:08 στο Άργος Ορεστικό και προκάλεσε την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής (και ενός σκύλου).

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΔΟΥ, το ατύχημα έγινε ύστερα από λάστιχο του Ι.Χ.Ε. που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου του οχήματος, που εισήλθε έτσι σε παράπλευρο πεζοδρόμιο στις περιφερειακές οδούς του Άργους Ορεστικού, όπου βάδιζε ο άτυχος 56χρονος άνδρας με τον σκύλο του, φορώντας όμως σκούρα ρούχα.

Το γεγονός δεν έγινε αμέσως αντιληπτό από τον οδηγό του οχήματος, λόγω της νύχτας, της απώλειας του ελέγχου του οχήματος και των κραδασμών από το λάστιχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να παρασύρει τον άτυχο πεζό για αρκετά μέτρα επιφέροντας τον θάνατό του.

Ο οδηγός, στην συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα για να αλλάξει λάστιχο, κι όταν ενημερώθηκε και συνειδητοποίησε τι συνέβη, μετέβη σε κατάσταση σοκ στην παρακείμενη κατοικία του να ειδοποιήσει την Τροχαία.

Ο οδηγός αρχικά συνελήφθη και εν τέλει η υπόθεση αυτή θα ερευνηθεί δικαστικά στο σύνολό της.

8 σχόλια:

  1. Χρυσοστομος Δελλας [facebook]16/3/18

    Το ότι δεν αντιλήφθηκε τι μπορεί να σημαίνει; Έχουμε μήπως κάποια επιχείρηση... στα μαλακά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/3/18

    TO ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ ΝΥΧΤΙΑΤΙΚΑ "sε παράπλευρο πεζοδρόμιο στις περιφερειακές οδούς του Άργους Ορεστικού, όπου βάδιζε ο άτυχος 56χρονος άνδρας με τον σκύλο του", ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ "φορώντας ...σκούρα ρούχα" ΑΠΟΟΤΕΛΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ.

    Πού να σε δει ο σαλταρισμένος που φεύγει με τις μπάντες και με σκασμένο λάστιχο [και ποιός μας λέει πως αυτό δεν έσκασε καθώς ο καημένος ΜΗ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ ανέβηκε στο πεζοδρόμιο;]
    Το θλιβερό είναι πως αυτός θα αναφέρεται ως "φερόμενος" και από "αμέλεια" δράστης ενω ο άλλος [το θύμα] τόκλεισε το σπιτάκι του επιμένονατς να περπατά πάνω στα πεζοδρόμια και μάλιστα με σκύλο πρωϊνιάτικα...
    Χάθηκαν μωρέ οι στέγες στων σπιτιών η τα ακροβατικά πάνω στα σύρματα της ΔΕΗ;

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/3/18

    Το θανατηφόρο δεν είναι ατύχημα, αλλά δυστύχημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη19/3/18

      Είναι ορθή η έκφραση «Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα» .Το τροχαίο μπορεί να είναι θανατηφόρο, μπορεί και όχι. Θα ήταν υπερβολή να χρησιμοποιηθεί η πρόταση «Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα».

      Φυσικά, ορθό είναι και το «Τροχαίο δυστύχημα»,όπως συνηθίζεται τελευταία, αλλά έτσι μειώνεται η έννοια του τραγικού ατυχήματος, με την αφαίρεση της λέξης «θανατηφόρο».

      Στο «δυστύχημα» υπάρχει νεκρός, ή νεκροί, αλλά, μπορεί να υπάρχουν και επιζώντες. Στο «θανατηφόρο ατύχημα» δεν υπάρχουν επιζώντες.

      Μη ξεχνάμε ότι, η λέξη «δυστύχημα» στην αρχαία σήμαινε, κυρίως, την ήττα στον πόλεμο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/3/18

      Το δυστύχημα, είναι θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος19/3/18

    Στον ηλίθιο έδειχναν το φεγγάρι κι εκείνος κοίταζε το δάχτυλο.

    Σεβασμός ρε στον σκοτωμένο άνθρωπο τουλάχιστον!

    α υ τ ό χ θ ων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/18

      Το ότι ανταλλάσσουμε απόψεις για τη γλώσσα, θεωρείται έλλειψη σεβασμού;

      Πάντως και η Ελληνική Αστυνομία, «Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού», αναφέρει.

      http://www.hellenicpolice.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=77821&Itemid=2053&lang=

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος19/3/18

    Καλά, η Αστυνομία το λάστιχο που έσκασε είπε για αιτία, αλλά δεν μας είπε το πώς έσκασε. Αυτόπτεις μάρτυρες λένε πως ο οδηγός του ΙΧ πρώτα καρφώθηκε στην πινακίδα και μετά έσκασε το λάστιχο (γιατί όμως καρφώθηκε; Αληθεύει ο λόγος που έντονα συζητιέται, μια που μικρός τόπος είμαστε και όλα μαθαίνονται). Άρα, γιατί να δεχτούμε ότι η Αστυνομία ακριβολογεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ