19.3.18

Συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης



⬛  Συνελήφθησαν το Σάββατο 10 Μαρτίου το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 30 και 34 ετών, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και στάθμευσαν για έλεγχο δυο ΙΧΕ αυτοκίνητα, το πρώτο με οδηγό τον 34χρονο, συνοδηγό τον 30χρονο και το δεύτερο με οδηγό τον 25χρονο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψε ότι κατείχαν και μετέφεραν από κοινού με το δεύτερο όχημα 6 ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 149 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 155,85 κιλών ενώ το πρώτο όχημα λειτουργούσε ως συντονιστής-προπομπός και ενημέρωνε τον 25χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων, συντονίζοντας και διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

⬛   Συνελήφθη στις 11 Μαρτίου το βράδυ 34χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σε οργανωμένη επιχείρηση από  αστυνομικούς  της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος, όπου κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν εντός αυτού 4 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 71 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 55,77 κιλών.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Ο συλληφθείς, με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

⬛   Συνελήφθη το Σάββατο 10 Μαρτίου σε περιοχή της Καστοριάς, 47χρονος υπήκοος Αλβανίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και αντίσταση.
Ειδικότερα σε περιοχή της Καστοριάς σταθμεύθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με συνοδηγό 43χρονο υπήκοο Αλβανίας και οδηγό τον 47χρονο, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο, εκκίνησε απότομα το όχημα και στην προσπάθειά του να διαφύγει προσέκρουσε σε δυο υπηρεσιακά οχήματα που βρίσκονταν σε στάση, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημίες στα οχήματα.
Άμεσα ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε μικρή και συνελήφθη ο 47χρονος-οδηγός, ενώ ο 43χρονος-συνοδηγός διέφυγε εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν εντός του οχήματος τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι οι οποίοι περιείχαν έξι πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 54,38 κιλών, ενώ από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι ο 47χρονος απέδρασε την 4-5-2017 από το Κατάστημα Κράτησης Πατρών και έκτοτε αναζητούνταν, καθότι παραβίασε τακτική άδεια.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 43χρονου-συνεργού συνεχίζονται, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ασφάλειας Καστοριάς.

⬛   Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου στις διευθύνσεις Αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας, συνελήφθησαν συνολικά 167 άτομα και ειδικότερα:
-Για κλοπές-διαρρήξεις: 13.
-Για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»: 24.
-Για καταδιωκτικά έγγραφα: 16.
-Για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί Αλλοδαπών»: 93 (εκ των οποίων 87 για παράνομη είσοδο και παραμονή και 6 για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών).
-Για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί όπλων»: 2.
-Για λοιπά αδικήματα: 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ