2.6.18

Λόγος & Αντίλογος




Είπαν… και ακροβολισμοί



Α. Αέναος κύκλος συζητήσεων, αιτήσεων, μελετών και αναβολών και συνεδριών! (Πρόκειται για το Δ.Σ. του Δήμου Καστοριάς) Νικ. Δόικος.

Β. Συναφές με το ως άνω και το σχόλιο της εφημερίδας Καστοριανή Εστία στο ίδιο φύλλο (30.11.2017), όπου γίνεται λόγος για… «κοπανατζήδες» δημοτικούς συμβούλους.

Γ. Στο βαρυσήμαντο άρθρο του στο υπομνησθέν φύλλο της εφημερίδος ο έγκριτος συμπολίτης μας κ. Νικ. Δόικος, Αρχιτέκτων-μηχανικός και πολεοδόμος, επισημαίνει αδικαιολόγητες αναβολές, μεταθέσεις και ματαιώσεις αποφάσεων και προγραμμάτων, που αφορούν στην προστασία και τα προβλήματα της λίμνης της Καστοριάς και δη στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλεως. Δεδομένου ότι το εν λόγω άρθρο είναι αναδημοσιευμένο (πρώτη δημοσίευση 23 Οκτ. 2014!), οι αιρετοί σύμβουλοι του Δ.Σ. του Δήμου μας με συνείδηση (;) ότι μας αντιπροσωπεύουν και συναίσθηση (;) ευθύνης έναντι της κοινωνίας και των πολιτών και των κοινών προβλημάτων έπρεπε να ενοχλούν κάθε πρωί το ους του προέδρου Δ.Σ. και του Δημάρχου με στερεότυπη επαναληπτική φράση: Πρόεδρε και Δήμαρχε, μέμνησο του άρθρου Νικ. Δόικου. Δε συνέβη γιατί απλά, κατά την ευστοχία της εφημερίδος ένιοι είναι σεσημασμένοι «κοπανατζήδες». Έπειτα, να μη ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί;

Δ. 4.12.2017 Σκάι Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Οικογενειών αγανακτημένος για τις κατάφωρες αδικίες και παραλείψεις του αρμόδιου υπουργείου ξεσπά: Αυτό δεν είναι κράτος!... Αυτήν την εικόνα δίνει σήμερα η «για πρώτη φορά Αριστερά».

Ε. 23.11.2017 Διάχυτες είναι οι απόψεις ουκ ολίγων Ελλήνων, οι οποίοι με πόνο αναφέρονται ότι σε πολλούς τομείς και δη στην παιδεία ολισθαίνουμε οσημέραι προς το χειρότερο, καθώς το κράτος δεν φροντίζει για την πνευματικήν ανόρθωση. Έτσι, ο αρθρογράφος καταλήγει: Πολλά εχάθησαν! Βλέπω μια λύση. Τον ΕΝΑ φιλότιμον Έλληνα. Ελπίζω ότι δεν υπαινίσσεται κάποιον, ο οποίος θα σώσει το έθνος δια της επιβολής μη δημοκρατικής εξουσίας. Αν στο συμβολικό «τον ένα έλληνα» εννοεί όλους εκείνους, που αγαπούν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, εμπνέονται από τα ιδανικά του μόχθου, της τίμιας, αποδοτικής εργασίας, της ελευθερίας και της αληθινής δημοκρατίας, στην οποία να επικρατεί η έλλογη συνεννόηση και συναντίληψη, τότε είθε αυτοί οι πολλοί Έλληνες να ανορθώσουν την πατρίδα, ώστε απαλλαγμένη από πολλά σημερινά ξεστρατίσματα, να πορεύεται στον δρόμο πραγματικής προόδου και ευημερίας και να μεγαλύνεται σαν πρώτα.

Στ. 27.11.2017 Ο εγγονός (μαθητής Λυκείου) άνετος χειριστής του υπολογιστή, μου μεταφέρει την πληροφορία ότι οι Αμερικανοί έστειλαν στην Σελήνη δορυφόρον ερευνητικό, στον οποίο ανέγραψαν μήνυμα διατυπωμένο στην αρχαία Ελληνική γλώσσα και στα Λατινικά. Δεν έχω πρόχειρο το πρωτότυπο των δύο μηνυμάτων. Μεταφέρω το πνεύμα: Ερχόμαστε στη χώρα σας ως φίλοι προς φίλους μεταφέροντας μαζί το μήνυμα της ειρήνης μέχρι τα άστρα. Μας συγκινεί η ιδέα και σεμνυνόμεθα, καθώς θέλησαν να εκφρασθούν με την γλώσσα των προγόνων μας. Εν λόγοις θαυμάσιοι οι φίλοι Aμερικανοί. Να εύρουν τρόπο εν πράξει να συνετίσουν τον στυγνό δικτάτορα της Β. Κορέας για το καλό της Παγκόσμιας Ειρήνης.

Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Δεκεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 913


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ