9.6.18

Λόγος & Αντίλογος



«Εθνικό κεφάλαιο»



Αγαπητέ κύριε Μπαϊρακτάρη,

Παρακολουθώντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, άκουσα μερικούς συνέδρους, σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους, να αποκαλούν ορισμένους πολιτικούς της παράταξής μας σαν «εθνικό κεφάλαιο».

Κατά την γνώμη μου θα θεωρούσα «εθνικό κεφάλαιο» έναν πολιτικό, ο οποίος αφού έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στα δημόσια πράγματα, παραμένει ενεργός και με την πείρα του και τις συμβουλές του, εξακολουθεί να βοηθά τον τόπο.

Όμως το να θεωρούνται «εθνικό κεφάλαιο» πολιτικοί οι οποίοι, κατά γενική ομολογία, απέτυχαν κατά την διάρκεια της θητείας τους και από τότε παραμένουν σιωπηλοί και αόρατοι, περιμένοντας ο κόσμος να ξεχάσει την αποτυχία τους, ή πολιτικοί που επεμβαίνουν στα δημόσια πράγματα, με μνησικακία για τα λάθη των αντιπάλων τους, τα οποία αποτελούν συνέχεια των δικών τους λαθών, ε αυτό το βρίσκω παράδοξο αλλά και λανθασμένο.

Είναι καιρός πια η παράταξή μας, που κράτησε την πατρίδα μας έξω από τον κομμουνιστικό παράδεισο και έβαλε τη χώρα μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, να δει τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, και να κάνει την αυτοκριτική της για τα λάθη και τις παραλήψεις της, και όχι να ζει με μύθους και φαντασιώσεις.

Αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά μας με τα κομμουνιστικά ή αριστερίζοντα κόμματα, που με τις ιδεοληψίες τους, θεωρούν ότι κάνουν πάντοτε το σωστό και δεν δέχονται κανενός είδους κριτική.

Ίσως ήρθε λοιπόν και η ώρα να επανέρθει η παράταξη στις ρίζες της και να ξαναπάρει το πραγματικό της όνομα -Λαϊκό κόμμα -με ό,τι αυτό συνεπάγεται και συμβολίζει.

Με εκτίμηση 

Γιάννης Αναστ. Νταλίπης 
πολιτικός μηχανικός




* * *

«Χωρίς αυτοέλεγχο, χωρίς αυτοεξέταση, δεν μπορεί να σεβαστεί κανείς τον εαυτό του, όσο καλές προθέσεις να νομίζει ότι έχει. Και όταν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, η ευθυνοφοβία σε σπρώχνει στην απραξία και η απραξία είναι το τέλος κάθε πολιτικής».


Στέλιος Ράμφος, στο συνέδριο της Ν.Δ. 

* * *

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Δεκεμβρίου 2017, αρ. 915




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ