21.7.18

Κοινή επιστολή αντιπεριφερειάρχη και δημάρχων Π.Ε. Καστοριάς



Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος και οι δήμαρχοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου κ.κ. Ανέστης Αγγελής, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και Πασχάλης Γκέτσιος, απέστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, σχετικά με την εξαγγελλόμενη αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Δυτικής Μακεδονίας:

"Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Κατόπιν των προτάσεων της ακαδημαϊκής επιτροπής της Δυτικής Μακεδονίας για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που θα προκύψουν από την συγχώνευση πανεπιστημίων και ΤΕΙ, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας του νομού Καστοριάς για αποκατάσταση της αδικίας που υπέστη ο νομός μας σχετικά με το πανεπιστήμιο.
Γνωρίζετε κύριε υπουργέ, ότι στην Καστοριά ιδρύθηκε (με ΦΕΚ) πριν μερικά χρόνια η Αρχιτεκτονική σχολή, η οποία ποτέ δεν λειτούργησε, μετονομάστηκε και μεταφέρθηκε στην Κοζάνη.
Προς αποκατάσταση αυτής της αδικίας και σύμφωνα με τις προτεινόμενες από την επιτροπή σχολές και τμήματα (που είδαν το φως της δημοσιότητας), προτείνουμε, πέραν των σχολών και τμημάτων που αναλογούν στην Καστοριά, να έρθει και ένα ή δύο επιπλέον τμήματα (μαθηματικό, ή και φυσικό) της προτεινόμενης σχολής Θετικών Επιστημών μαζί με την έδρα της σχολής, αφού ήδη ένα από τα τμήματα που περιλαμβάνει (το τμήμα Πληροφορικής), λειτουργεί ήδη στην Καστοριά.
Με αυτόν τον τρόπο νομίζουμε ότι αποκαθίσταται μια ισόρροπη κατανομή των υποψηφίων φοιτητών, αφού η Καστοριά και τα Γρεβενά θεωρούμε ότι αδικούνται στο σύνολο των προτάσεων.
Με την ελπίδα ότι θα σας βρούμε αρωγό αυτής της πρότασης, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
Σωτήριος Σ. Αδαμόπουλος

Ο Δήμαρχος Καστοριάς
Aνέστης Αγγελής

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Ο Δήμαρχος Νεστορίου
Πασχάλης Γκέτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ