14.7.18

Λόγος & Αντίλογος




Κύριε Διευθυντή,

Επαγγελματίας -μητέρα τεσσάρων μικρών παιδιών, με αγανάκτηση επαναλαμβάνει:

Ως εργαζόμενη με ελεύθερο επάγγελμα, καταδιώκομαι από την παρούσα κυβέρνηση με τις αυθαίρετες κάθε τόσο επαυξήσεις φόρων, με την αρρωστημένη καχυποψία ότι βγάζουμε πολλά, ενώ στην ουσία ζούμε αγχωτικές καταστάσεις.

Ως πολύτεκνη μητέρα τιμωρούμαι, γιατί να έχω τέσσερα παιδιά, συνεπώς, με την τετράγωνη λογική τους, περικοπές των όποιων, έστω, κάπως ανακουφιστικών μέχρι χθες επιδομάτων!

Και τρίτη περίπτωση: Επειδή από κληρονομιά μού έμειναν δυο ακίνητα, το ένα διαμέρισμα 65 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη, το άλλο σπίτι στην περιφέρεια, θεωρούμαι πλούσια, με αποτέλεσμα το γνωστό φορολογικό από την Κυβέρνηση τσεκούρωμα! Πού να στηριχθώ, για να καταφέρω να συντηρώ την πολυμελή οικογένεια με κάποια αξιοπρέπεια;

Και άλλη περίπτωση, παρόμοια: Μιλάει με παράπονο και άλλη μητέρα τεσσάρων παιδιών. Το πρώτο σπουδάζει τα άλλα τρία μαθητές σχολείων, η ίδια υπάλληλος του Δημοσίου. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών, με αιματηρή οικονομία, με τον σύζυγο, αγόρασαν αυτοκίνητο πολυθέσιο, τύπου mini bus.

Θεωρείται τεκμήριο πλούτου και είδος πολυτελείας και φορολογείται αγρίως! Ένα αυτοκίνητο για τη μεταφορά-μετακίνηση των παιδιών-μαθητών. Είναι αυτή κυβέρνηση που προστατεύει την οικογένεια; Την τύφλα της (λέω εγώ)!

Θεώρησα κοινωνικό καθήκον να αναφέρω τις δυο περιπτώσεις πολυτέκνων μητέρων. Η ανάλγητη πολιτική για τις πολύτεκνες οικογένειες είναι δείγμα και περίτρανη απόδειξη ότι είναι ψέμα τρανό για δήθεν αλληλεγγύη και ότι είναι κοντά στον λαό η αριστερή κυβέρνηση.

Ευχαριστώ πολύ που δεχθήκατε την δημοσίευση της επιστολής μου.

Φιλικά, 
Αναγνώστης σας


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Φεβρουαρίου 2018, αρ. φύλλου 924


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ