21.8.18

Δήμαρχος Τρικκαίων για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους




Με μία αιχμηρή ανάρτησή του στο διαδίκτυο, o δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, σχολίασε φωτογραφία όπου φαίνεται ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, να κρατάει τσιγάρο μέσα σε κλειστό χώρο.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη περιοδεία του κ. Σπίρτζη στο Πήλιο το π. Σαββατοκύριακο.
Στην ανάρτησή του, που παραθέτει και τη σχετική φωτογραφία. ο δήμαρχος Παπαστεργίου τονίζει ότι ο ίδιος κάνει προσπάθεια για να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο και εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ένας υπουργός παραβιάζει το νόμο. Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Τρικκαίων: «Όταν πραγματικά νιώθεις μ[...]ς που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό... Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μία άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα... Είμαστε στην Ελλάδα».

Ας σημειωθεί ότι τα Τρίκαλα είναι η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας, αφού έχει ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα των πολιτών της. Στους δρόμους της έγινε η πιο επιτυχημένη παγκοσμίως πιλοτική χρήση λεωφορείου χωρίς οδηγό ενώ καθημερινά κυκλοφορούν περίπου 30.000 ποδήλατα που έχουν γίνει τρόπος ζωής των κατοίκων της.

Τα Τρίκαλα πρωτοπορούν για ακόμη μία φορά, αφού αποφασίστηκε να γίνει και η πρώτη ελληνική πόλη που κόβει το κάπνισμα. Η απόφαση ελήφθη στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου σε μία ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης, όπου συμμετείχε η δημοτική αρχή και επαγγελματίες και εκπρόσωποι του χώρου εστίασης. Στόχος; Να καινοτομήσουν και πάλι τα Τρίκαλα στα θέματα δημόσιας υγείας. Το παράδειγμα των Τρικάλων αποφάσισε να ακολουθήσει και ο Δήμος Κοζάνης.

Αναδημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Μαρτόυ 2018, αρ. φύλλου 927

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ