18.9.18

ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ: Απομυθοποίηση ενός κινήματος [Antifur]



[ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ]



Εγώ θα το έλεγα πως ήταν ευτύχημα που είχε και από αυτό η 43η Έκθεση Γούνας. Την επίσκεψη διαμαρτυρίας των 25-30 ψευτοοικολόγων ακτιβιστών γιατί απέδειξαν με την παρουσία τους αλλά και την εμφάνισή τους πως πρόκειται για μια σκανδαλώδη υποκρισία η κίνησή τους.

Ευτυχώς βέβαια που δεν εμφανίστηκαν, όπως συνηθίζουν, ολόγυμνοι με γραμμένα τα συνθήματα διαμαρτυρίας στο σώμα τους. Έτσι μπορέσαμε να δούμε και να διαπιστώσουμε τι φορούσαν αυτά τα κακομαθημένα παιδιά που αναζητούν να διασκεδάσουν την πληκτική ανία τους και την ανέμελη ζωή τους που τους την προσφέρουν άλλοι, ποιός ξέρει ποιοί μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Δερμάτινα μπουφάν, παπουτσάκια και μποτάκια επώνυμα από δέρμα, τσάντες γνωστότατων εταιρειών και τις γυναίκες και τα κοριτσόπουλα να μυρίζουν mink από το λάδι του που κατασκευάζονται πανάκριβες κρέμες προσώπου, γιατί όχι και του κορμιού που φορούν.

Τις τσάντες από δέρμα κροκοδείλου δέν τις είδαμε γιατί τις έχουν στις γκαρνταρόμπες τους για τις επίσημες εμφανίσεις τους οι διάσημες περσόνες που το παίζουν ευαίσθητες για τα καημένα τα ζωάκια. Όχι και φυσικά για όλα όπως διαπιστώθηκε αυτό απο τα φέι-βολάν που σκόρπισαν. Γιατί στο πλουσιοπάροχο μενού τους δεν έχουν μόνον φιλετάκια από κοτόπουλο που μεγαλώνουν κάτω από άσχημες συνθήκες, όλο το εικοσιτετράωρο με αναμμένα τα φώτα για να μην γεύονται ούτε στάλα τον ύπνο ως που να οδηγηθούν στο σφαγείο. όπου εκεί. τι παράξενο δεν στάζει ούτε σταγόνα αίμα όπως από τα μινκ. Ούτε μόνον παϊδάκια και σούβλες από τις αμέτρητες ψησταριές.

Γιατί έχουν και πανάκριβες επιλογές, όπως πέρδικες και μπεκάτσες, αγριογούρουνο πιασμένο πολλές φορές από παγίδες, λαγό και γιατί όχι και κανα κοψίδι από ζαρκάδι αν λάχει ή από αστακό, ας είναι και υδατοκαλλιέργειας, αυτό επιτρέπεται, σε καμιά όμως περίπτωση η φάρμα των μινκ.

Κάποιοι που ρωτήθηκαν για τα μπουφάν που φορούσαν. μας είπαν πώς είναι από δερματίνη δηλαδή από πλαστικό που είναι και οικολογικό. Αυτό υποστηρίζουν άλλωστε τα κακομαθημένα αυτά παιδιά. Ότι η πλαστική γούνα που κατασκευάζεται από τα παράγωγα του πετρελαίου είναι οικολογική και όχι αυτή που κατασκευάζεται από τα ζώα. Πώς λοιπόν να μην συμπεράνουμε ύστερα από αυτό, πως πίσω από τις κινήσεις τους αυτές, ποιος κρύβεται και ποιανών συμφέροντα εξυπηρετούν. Και η προσπάθειά τους είναι να μας πείσουν όλους πως το πλαστικό προϊόν είναι οικολογικό. Το προϊόν αυτό που έχει θέσει στον μεγαλύτερο κίνδυνο το περιβάλλον.

Αυτό που έχει μολύνει τις θάλασσες θέτοντας σε απολέμητο κίνδυνο τις ζωές της. Ολοζώντανο παράδειγμα το μαζούτ που ξερνάν στα σπλάχνα της βυθιζόμενα δεξαμενόπλοια. Αυτό που όσο σκορπίζεται στο περιβάλλον δεν ανακυκλώνεται, δεν λιώνει, δεν σαπίζει παρά μένει στα σπλάχνα του περιβάλλοντος για πάντα.

Τελικά ήταν μεγάλο λάθος που τους υπολογίζαμε και τους αφήναμε να αλωνίζουν ασχολίαστους. Γιατί δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί πως η ανθρώπινη ζωή είναι στενά συνυφασμένη να ταΐζεται και να ντύνεται από την χλωρίδα και την πανίδα της γης.

Είναι η αποστομωτική απάντηση που θα πρέπει να τους την βροντοφωνάζουμε, μήπως και συνετιστούν και αναζητήσουν να βρουν άλλου είδους εκδηλώσεις για να εκτονώνουν τις ψυχικές τους ανησυχίες.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Μαΐου 2018, αρ. φύλλου 935


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ