15.11.18

Ν.Ε. ΣυΡιζΑ Καστοριάς



Παρέμβαση του υπεύθυνου τομέα γούνας του ΣυΡιζΑ Καστοριάς

Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον την αντιπαράθεση που άνοιξε με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΚινΑλ, δια του γραμματέα της Νομαρχιακής Καστοριάς κυρίου Αναστασίου ["εδώ" και "εδώ"] και θεώρησα υποχρέωση μου να παρέμβω.

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους.

1. Η ανακοίνωση ξεκινάει ως εξής: Διαπιστώσαμε πως η σημερινή κυβέρνηση θέλει να "σβήσει" τον κλάδο της γούνας για να καταλήξει στο υστερόγραφο 1 ότι το θέμα είναι τόσο σοβαρό που δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση. Εφαρμόζει δηλαδή το ΚινΑλ την γνωστή παροιμία θα σε κάψω Γιάννη θα σ’ αλείψω λάδι για να περάσει...
 Όσο και αν κόπτεται ο κος Αναστασίου η ανακοίνωση αυτή έγινε για να ρίξει λάσπη στο ΣΥΡΙΖΑ.

2. Ο νόμος που αναφέρεται ο κος Αναστασίου είναι ο 4557/2018 στο άρθρο 1 αναφέρει: Σκοπός του παρόντος είναι η ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη της οδηγίας (Ε.Ε) 2015/849 του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. "Αποστέλλω φωτογραφία της πρώτης σελίδας".

Ο νόμος ψηφίστηκε στην βουλή από τον Σύριζα, τους ΑνΕλ τη Ν.Δ., το ΚινΑλ και το Ποτάμι. Δημοσιεύτηκε δε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 30/7/2018.
Δηλαδή όλοι οι βουλευτές που τον ψήφισαν "από όλα τα κόμματα" τον ψήφισαν χωρίς να τον διαβάσουν ποτέ!!! Όπως λέει η ανακοίνωση του ΚινΑλ ‘’είναι άχρηστοι ;;; και μόνο ο κος Αναστασίου είναι σωστός!!! Και διάβασε μετά προσοχής τον νόμο!!!

Αλλά αφού ήταν μελετημένος και τα ήξερε όλα αυτά γιατί περίμενε να αντιδράσει 3,5 μήνες ;;; Μήπως και αυτός δεν τον ήξερε ούτε τον διάβασε και του το σφυρίξανε τελευταία, άλλοι "συμβουλάτορες"  θεωρώντας όλοι μαζί ότι ήταν καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τον κλάδο για μικροκομματικά οφέλη;;;

Γι’αυτό και στο υστερόγραφο Υ.Γ.2 προτρέπει τους Καστοριανούς: Ξυπνήστε η Καστοριά Πεθαίνει!!! (Βέβαια αυτοί είναι και ξύπνιοι και έξυπνοι….. ο λαός όμως τους λέει κουτοπόνηρους). Το τι θέλατε να πείτε λοιπόν με αυτό το ξυπνήστε έγινε ολοκάθαρο με το μένος σας ενάντια στην κυβέρνηση και στην απαράδεκτη και συκοφαντική δεύτερη τοποθέτησή σας.

3. Η ΠΟΛ. 1204/2018 στην οποία αναφέρεται ο κος Αναστασίου εκδόθηκε από την ΑΑΔΕ(Ανεξάρτητη αρχή δημόσιων εσόδων) στις 30/10/2018 και καθορίζει τις υποχρεώσεις υπόχρεων προσώπων βάσει τον παραπάνω νόμου 4557/2018

1ο. Είναι γνωστό ότι η ΑΑΔΕ είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση.

2ο. Σε συνέντευξη του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γεώργιος Πιτσίλης την Τρίτη 5/11/18 στην εφημερίδα κόντρα news ξεκαθαρίζει: Ζητάμε συνεργασία με την αγορά για την πάταξη του μαύρου χρήματος και συνεργασία σημαίνει και επαφές ανά κλάδο.

3ο. Το ότι αναφέρεται ο κλάδος της Γουνοποιίας ανάμεσα σε πολλούς άλλους κλάδους είναι επειδή ο κλάδος ήταν και όλοι οι φορείς το διαλαλούσαν, ένας από τους πρωτοπόρους παραγωγικούς και εξαγωγικούς κλάδους στην Δυτική Μακεδονία.

4ο. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Γ στην πρόσφατη συνέντευξη του ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

5ο. Άρα συνεργασία και όχι κουτοπονηριές.

4. Η Βουλευτής του Σύριζα και Υπουργός της Κυβέρνησης κα Ολυμπία Τελιγιορίδου προκληθείσα από την ανακοίνωση του ΚινΑλ απάντησε ψύχραιμα και συγκεκριμένα ["εδώ"].

1ο. Αντέκρουσε με επιχειρήματα την ψευδή άποψη ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να σβήσει τον κλάδο της γούνας.

2ο. Είπε απλά την αλήθεια, ότι τον νόμο 4557/2018 τον ψήφισαν εκτός από τους κυβερνητικούς βουλευτές και οι βουλευτές της Ν.Δ του ΚινΑλ και του Ποταμιού.

Αλλά εσείς κε Αναστασίου στην δεύτερη ανακοίνωση σας (την οποία χαρακτήρισα απαράδεκτη) κάνατε ένα σοβαρό ατόπημα που δεν επιτρέπεται για γραμματέα κόμματος της κεντροαριστεράς που λέτε ότι ανήκετε. Στην απέλπιδα προσπάθεια σας να αποδείξετε ότι έχετε δίκιο αναφέρετε: "Είναι προφανές ότι την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2015/849-ΠΟΛ.1204/18 που αφορά την πρόληψη και την καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες… κλπ".
Την ψηφίσατε όλα τα κόμματα, επειδή δεν την διαβάσατε ποτέ.
Αυτή η άποψη κε Αναστασίου έχει δύο παραμέτρους

1ο.Είναι η θεωρία της συλλογικής ευθύνης (όλοι δεν την διαβάσατε).

2ο.Είναι δίκη προθέσεων, δηλαδή εσείς χωρίς στοιχεία βγάζετε το συμπέρασμα ότι δεν την διάβασαν επειδή την ψήφισαν.

Και οι δυο αυτοί παράμετροι δεν έχουν σχέση με τις αξίες της Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού, για να μην πω ότι βρίσκονται στα όρια της φασιστικής ιδεολογίας. Καλό θα ήταν λοιπόν σκεπτόμενος πιο ψύχραιμα να αναθεωρήσετε αυτήν την άποψη. Η αυτοκριτική είναι θεμιτή πράξη.
Θέλω να πω μπράβο στον πρόεδρο του Σ.Ε.Γ ο οποίος τοποθετήθηκε στο θέμα με σαφήνεια ξεκαθαρίζοντας:

1ο. Μην σφετερίζεστε τα επιχειρηματικά θέματα για πολιτικές σκοπιμότητες.

2ο. Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο για πολιτική εκμετάλλευση.

3ο. Αυτά ισχύουν σε όλη την Ευρώπη και οι Γουνοποιοί ήδη εφαρμόζουν τον νόμο.

4ο. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Επίσης συμφωνώ με τις δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου γουνοποιών Γιάννη Κορεντσίδη.
Εδώ θέλω να προσθέσω ότι και αν ακόμη υποθέσουμε ότι υπάρχουν σημεία που ίσως χρειάζονται κάποιες διευκρινίσεις νομίζω ότι αυτό μπορούν να το εξετάσουν τα Δ.Σ των φορέων των Γουνοποιιών και της Ομοσπονδίας και ενωμένοι να απευθυνθούν στην ΑΑΔΕ.
Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και συνεργασία με τις ανεξάρτητες αρχές και όχι με καταγγελίες και κραυγές.

5. Θέλω λοιπόν και εγώ να απευθύνω μια έκκληση.

Ο κλάδος της γούνας περνάει μια πρωτόγνωρη κρίση. Για τις αιτίες αυτής της κρίσης μπορεί να υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις, αλλά τα αποτελέσματα της τα υφιστάμεθα όλοι. Και οι Γουνοποιοί και οι εργαζόμενοι στην Γουνοποιία αλλά και όλες οι παραγωγικές τάξεις του νομού. Ας αφήσουμε τον κλάδο έξω από πολιτικές και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Είναι υποχρέωση μας να συνεργαστούμε για το καλό του κλάδου και της κοινωνίας μας.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τους εγωισμούς και ας μάθουμε να προσφέρουμε ότι θετικό μπορούμε ο καθένας από την θέση του. Τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα και κανένας δεν μπορεί να τα λύσει μόνος του. Είμαστε είτε το θέλουμε είτε όχι στην εποχή που κερδίζουν οι ομάδες όχι οι καλοί παίχτες από μόνοι τους. Ας μάθουμε επιτέλους σ’ αυτόν τον τόπο(που κάθε μέρα γινόμαστε πιο λίγοι) ότι δεν είναι κακό να λέμε μπράβο σε κάθε τι που βοηθάει τον νομό μας ανεξάρτητα αν προέρχεται από άτομα του δικού μας ή άλλου κόμματος.

Υ.Γ 1 Αναφέρει ο κος Αναστασίου ότι τα εγκαίνια του εκθεσιακού κέντρου έγιναν το 2013. Τόσο νόμιμα λειτουργούσαν τότε που κάνατε εγκαίνια σε παράνομο κτήριο. Και επειδή ήταν παράνομο μετά τα εγκαίνια ρίξανε και ένα πρόστιμο 1.200.000 €.
Υ.Γ 2 Τον Μάιο του 2018 όταν το κτήριο τακτοποιήθηκε με την καθοριστική συμβολή του Υπουργού κου Σ. Πιτσιόρλα, ακόμα και η Μαρία Αντωνίου Βουλευτής της Ν.Δ Καστοριάς είπε "Εγώ δεν ανήκω στον Σύριζα αλλά αυτό που έγινε είναι καλό για τον κλάδο και τον νομό". Δεν βρήκα καμιά τέτοια δήλωση από το ΚινΑλ ή τον κο Αναστασίου!!!!
Ν.Ε. ΣυΡιζΑ Καστοριάς
Γιάννης Αλκιβιάδης
υπεύθυνος τομέα γούνας


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ