13.11.18

Ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής




Μόλις έσβησαν τα φώτα από το Fur Shopping Festival, διαπιστώσαμε με λύπη μας ακόμα μια φορά, πως η σημερινή κυβέρνηση των ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ θέλει να «σβήσει» τον κλάδο της γουνοποιίας δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα και βάζοντας μονίμως εμπόδια.

Η ιδεοληψία που διακατέχει την κατ’επάγγελμα οικολογική αριστερά εναντίον του κλάδου είναι άνευ προηγούμενου, όπως και ένα από τα τελευταία νομοθετήματα της:

Στο νόμο 4557/2018 που αφορά την «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» εντάσσει στα υπόχρεα πρόσωπα τις επιχειρήσεις ειδών γουνοποιίας και δερμάτινων ειδών. Αν ανατρέξει κανείς και διαβάσει στην ΠΟΛ 1204/2018 τα μέτρα «δέουσας επιμέλειας» όπως τα αναγράφει, θα διαπιστώσει ότι απλά με αυτά που απαιτούνται είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει εμπόριο γουνοποιίας, είτε χονδρικής, είτε λιανικής πώλησης και επί της ουσίας μπαίνει οριστικό τέλος στον κλάδο.

Προαπαιτούμενα όπως η εξακρίβωση και επαλήθευση ταυτότητας του πελάτη πριν τη διενέργεια συναλλαγής και της ταυτότητας του πραγματικού δικαιούχου πριν την σύναψη επιχειρηματικής σχέσης, εκτός από απίθανα, καθιστούν απογοητευτική την πώληση ειδών του κλάδου.

Μετά από αυτά προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:

1. Γνωρίζει η ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς και η υφυπουργός τα παραπάνω; Συμφωνούν; Αν όχι τι σκοπεύουν να κάνουν για να προστατέψουν τον κλάδο;

2. Ενημερώθηκαν οι επίσημοι φορείς (επιμελητήριο, ομοσπονδία, σύνδεσμοι) από την κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή; Ποια η θέση τους;

Υ.Γ.1 Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση. Πρέπει να γίνει γρήγορα σωστός χειρισμός και να αποδεσμευθεί ο κλάδος από τα παραπάνω.

Υ.Γ.2 Ξυπνήστε. Η Καστοριά πεθαίνει!

Ο γραμματέας της ΝΕ ΚινΑλ Καστοριάς
Θωμάς Αναστασίου


Σχετικά:



    3 σχόλια:

    1. Meropi Soti [fb]13/11/18

      Η Καστοριά δεν πεθαίνει. Πέθανε, και οι κάτοικοι στους καναπέδες, οι σύλλογοι με τα πολιτιστικά και τις παρελάσεις και οι άρχοντες....κοιμούνται και απολαμβάνουν την εξουσία.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Φώτης Μπάτζιος [fb]13/11/18

        Ναι. Μόνο που το ΚινΑλ (ΠαΣοκ) δεν είναι και τόσο αμέτοχο σε όλο αυτό.

        Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/11/18

      Οι προύχοντες και κατέχοντες καλά περνούν, οι πολίτες τους χειροκροτούν όμως και τρέχουν στις εκδηλώσεις τους και πιστεύουν σε "προεκλογικά θαύματα". Άξιοι της μοίρας τους...

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ