29.3.19

Αποχώρησε ο κ. Ι. Κορεντσίδης από τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

«Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του συνδέσμου, είπαμε ότι ξεκινάμε με την προϋπόθεση να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί. Η αλήθεια όμως είναι ότι εάν δεν ήτανε επικεφαλής ο Γιάννης Κορεντσίδης, δε μπορώ να ξέρω τι πραγματικά θα γινόταν, απ’ όλα όσα πετύχαμε». Το γεγονός αυτό επισήμανε, στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Απόστολος Τσούκας, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη της προεδρίας από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς.

Έχοντας στο πλευρό του τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και το προσωπικό του συνδέσμου, ο κ. Γιάννης Κορεντσίδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου, πραγματοποιώντας παράλληλα έναν απολογισμό δράσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σημαντική αναφορά έγινε στον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία, τα χρόνια της θητείας του, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τόσο από πλευράς εμπορικότητας όσο και από πλευράς επισκεψιμότητας και συμμετοχής, έχοντας καταξιωθεί διεθνώς, ευρισκόμενη μάλιστα στην πρώτη τριάδα των μεγαλύτερων παγκόσμιων εκθεσιακών γεγονότων.

Σημείωσε ακόμη ότι η επόμενη διοίκηση θα έχει την τύχη να διαχειριστεί ένα υπερσύγχρονο και νόμιμο πλέον εκθεσιακό κέντρο, αλλά και μία ισχυρή ταμειακή παρακαταθήκη που μπορεί να καλύψει έξοδα και υποχρεώσεις τουλάχιστον ενός έτους.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης ο Γιάννης Κοεςντσίδης, ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά όλους τους θεσμικούς φορείς και παράγοντες για τη συνεργασία, δίνοντας έμφαση στην προσφορά των συναδέλφων του στο Δ.Σ. καθώς και στο στελεχιακό και υπηρεσιακό δυναμικό του συνδέσμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αναλαμβάνοντας τη διοίκηση, λειτουργήσαμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια. Με τέτοιους ανθρώπους και συνεργάτες είναι βέβαιο ότι υπάρχει ελπίδα και μέλλον και για τον σύνδεσμο και για τον τόπο μας».

Στην επίσημη εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθ. Γιάννη Στουρνάρα, παρευρέθηκε, στις 15 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Στην ομιλία του ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος και για τη σημαντική συνεισφορά τους στη μεταποίηση και την επιτυχημένη εξαγωγική τους επίδοση, συμβάλλοντας έτσι στην εθνική μας οικονομία.   Σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, οι τέσσερις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος (Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Μακεδονία-Ήπειρος) συνεισέφεραν το 21,9% των συνολικών εξαγωγών αγαθών της χώρας το 2017, ενώ η συμμετοχή της μεταποίησης στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία είναι 9,9%, έναντι 8,5% στο σύνολο της χώρας.

Ο Γιάννης Κορεντσίδης, που συνομίλησε με τον κ. Στουρνάρα, υπενθύμισε για μία ακόμη φορά τη διαχρονική συνεισφορά της Καστοριάς σε αυτά τα αποτελέσματα, όπως επίσης και τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Παράλληλα τον προσκάλεσε στην 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στην Καστοριά, όπου συμμετέ- χουν η πλειονότητα των γουνοποιών της περιοχής  και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς (μέλος του ΣΒΒΕ) και την ΔΕΘ HELEXPO.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ