15.3.19

Δημόσια έκκληση του τ. βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια




ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδος ΟΔΟΣ ["εδώ"], τα προηγηθέντα της εφημερίδος "Καστοριανη Εστία" και βαθύ προβληματισμό με όσα έχουν γίνει από ΠΕΡΥΣΙ για το δημόσιο-απαραίτητο για τη ζωή αγαθό το ΝΕΡΟ, αισθάνομαι την ανάγκη ως ιατρός κυρίως αλλά και ως πολιτικός, όχι απλώς να πω την γνώμη μου, αλλά «μετά λόγου-γνώσης», ΝΑ ΣΗΜΑΝΩ ΚΑΜΠΑΝΑ, όχι για να φοβίσω αλλά για να αφυπνίσω και να εγείρω συνειδήσεις:

α) ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, γιατί υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες εξετάσεις και αποτελέσματα αυτών, ανάμεσα σε Γενικό Χημείο του Κράτους, ΙΓΜΕ, ΚΕΕΛΠΝΟ, εργαστήριο υγιεινής Κοζάνης και διάφορα πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια, για την ποιότητα του νερού που πίνουμε

β) ΚΑΛΩ ΣΗΜΕΡΑ τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σ. Αδαμόπουλο, τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Α. Αγγελή και τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Π. Κεπαπτσόγλου, τον καθένα χωριστά η καλύτερα από κοινού, να πράξουν το οφειλόμενο χρέος τους προς την κοινωνία και τους πολίτες και να ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ, τον βασικό κατά νόμο υπεύθυνο και κυρίως απόλυτα αρμόδιο και εξειδικευμένο ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙ το πρόβλημα, το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η Θεσσαλονίκης.


Ποια είναι τα όρια της αμέλειας και της δόλιας συμπεριφοράς που επιδρούν ακόμη και στον νομικό χαρακτηρισμό του φαινομένου, όταν εμπλεκόμενοι βρίσκουν μέχρι σήμερα πάντα τον τρόπο να ξεγλιστρούν και να είναι υπεράνω πάσης υποψίας; [...]
Κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι ακριβώς εύλογο απαίτησε την πάροδο πολλών μηνών στην διάρκεια των οποίων αρμόδιοι, στο Άργος Ορεστικό αλλά και την Καστοριά, και μη αρμόδιοι, περίπου καθησύχαζαν τους πολίτες. Μέχρι να προκύψουν τώρα τα κακά μαντάτα.
ΟΔΟΣ 13.6.2019 | 990

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ