9.6.19

ΟΔΟΣ: Με το ένα, με το δύο, με το... τρία

ΤΡΕΙΣ  (3) ολόκληρες φορές, αναφέρθηκε στην χώρα του με την ονομασία «Βόρεια» «Μακεδονία» ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής κ Ζόραν Ζάεφ, κατά την επίσημη ή καλύτερα πανηγυρική τελετή της έπαρσης της νατοϊκής σημαίας προχθές Τρίτη.

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ σημειώθηκε, έξω από την έδρα της κυβερνήσεώς του, στα Σκόπια, σε ένα κτήριο ρυθμού Βορείων στο «όσα παίρνει ο άνεμος» που αποθεώνει το κιτς και με τον μεγαλοϊδεατισμό όμως των γειτόνων να ξεχειλίζει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ότι μπροστά στην πρωθυπουργική έδρα των Σκοπίων, η Ντάουνιγκ 10 στο Λονδίνο (όπου η αντίστοιχη πρωθυπουργική έδρα της Μ. Βρετανίας) ωχριά, όπως βεβαίως και ωχριά το Μαξίμου στην Αθήνα, αλλά είναι η είδηση που έδωσαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Ελλάδα, με πρώτη και … αντικειμενικότερη την ΕΡΤ.

ΔΙΟΤΙ όπως οι μητέρες μετρούν τις μπουκιές των νηπίων, έτσι και τα δημοσιογραφικά λαγωνικά, μετρούσαν σαν μπουκιές, μία προς μία τις φορές που ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόταξε το «Βόρεια». Τέτοια μεγαλεία.

ΤΡΕΙΣ ολόκληρες φορές. Ναι ο καλός μας.

ΜΟΝΟ που δεν μέτρησαν το σκέτο «Μακεδονία» πόσες φορές ειπώθηκε από τα ίδια χείλη ή άλλα, στην ίδια εκδήλωση, επισήμως. Τους ξέφυγε η λεπτομέρεια.

ΕΤΣΙ για να αισθάνονται δικαίωση οι εγχώριοι –στην Καστοριά– ταγοί της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΟΧΙ μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές ! Εύγε.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Φεβρουαρίου 2019, αρ. φύλλου 973


Σχετικά:

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/6/19

    Σύμφωνα με την κυρωθείσα και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο "Συμφωνία των Πρεσπών" είναι και πρέπει να λέγεται "Βόρεια". Επομένως ο Ζάεφ τηρεί τα συμφωνηθέντα...
    Πού το αξιοπερίεργο ή το μεμπτό, δεν βλέπω.

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/6/19

      Κατά την έπαρση της σημαίας του ΝΑΤΟ, στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της κυβέρνησης ο Ζ. Ζάεφ αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία»

      http://www.avgi.gr/article/10927/9587346/o-zaeph-apokalese-gia-prote-phora-te-chora-tou-boreia-makedonia-

      "ΔΙΟΤΙ όπως οι μητέρες μετρούν τις μπουκιές των νηπίων, έτσι και τα δημοσιογραφικά λαγωνικά, μετρούσαν σαν μπουκιές, μία προς μία τις φορές που ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόταξε το «Βόρεια». Τέτοια μεγαλεία"

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/6/19

      Ωστόσο (ΝΑΙ!) θα πρέπει να μετράμε μια προς μια -σαν μπουκιές - τις φορές που η διπλανή μας χώρα θα ονομάζεται, αναγράφεται ή λέγεται εφεξής και οπουδήποτε ως [ΣΚΕΤΗ] Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α, και "να βαράμε σ' αυτιά!"

      α υ τ ό χ θ ω ν

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/6/19

    «Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου “Μακεδονία” από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Νέας Δημοκρατίας. Οτι μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, ο όρος “Βόρεια” απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί.

    Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα. Οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/6/19

    Όντως "πέρα βρέχει" στον θνήσκοντα ΣΥΡΙΖΑ...

    "Με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται στο θέμα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας και ισχυρίζεται πως «δικαιώνεται» για τις εκτιμήσεις της. Άμεση αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών που τονίζει ότι η Ν.Δ. γίνεται «ουρά των κίτρινων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

    Πιο συγκεκριμένα, η Ν.Δ., χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» που αναγράφεται σε ιστότοπο τουριστικού ενδιαφέροντος στη γειτονική χώρα, επιχειρώντας προφανώς να αποκτήσει πολιτικά οφέλη σε ένα θέμα που έχει διευκρινιστεί πλήρως και ξεκάθαρα εδώ και αρκετούς μήνες

    [εφημερίδα των συντακτών"]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ