24.7.19

Επισκέψεις για την ενίσχυση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων

Σειρά επισκέψεων στα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εξωτερικών πραγματοποίησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Νικόλαος Κατσάνος, μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, και τον οικονομικό σύμβουλο των δύο οργάνων, προκειμένου να θέσουν οικονομικά και φορολογικά θέματα που επιβαρύνουν τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις, καθώς και ζητήματα ενίσχυσης της εξωστρέφειας του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Τσακίρη, στον οποίο ανέλυσαν το ζήτημα της μη αποδοχής εμβασμάτων από τις επιτροπές αξιολόγησης των επενδυτικών προγραμμάτων που εξοφλήθηκαν μέσω των διεθνών δημοπρατηρίων γούνας, ζητώντας την τροποποίηση του σχετικού νόμου προκειμένου να διευκολυνθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο, ζητήθηκε η κατάργηση του φόρου πολυτελείας για τα προϊόντα γούνας, προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να καταστούν τα ελληνικά προϊόντα ανταγωνιστικά έναντι αυτών που παράγονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου δεν υφίσταται το εν λόγω μέτρο.

Επίσης στον κ. Βεζυρόπουλο έθεσαν τελωνειακής φύσεως θέματα, ζητώντας την παρέμβασή του για διευκόλυνση των διαδικασιών που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Ε. οι οποίες δεν έχουν εναρμονιστεί με την ελληνική νομοθεσία, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της εξαγωγικής δραστηριότητας των γουνοποιών.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν το υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκαν με τον αν. υπουργό κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον αρμόδιο για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη, όπου συζήτησαν θέματα ανταγωνιστικότητας και επίλυσης προβλημάτων των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ρωσία.

Τα στελέχη της κυβέρνησης άκουσαν τα αιτήματα των γουνοποιών, θα τα εξετάσουν και θα προχωρήσουν στη λήψη αποφάσεων, βάσει των υπομνημάτων που τους κατατέθηκαν από τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν και οι βουλευτές της Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

1 σχόλιο:

  1. Ευθύμιος Νάτσης [fb]24/7/19

    Δηλ. παλι μιλάμε για τις επιχειρήσεις και όχι για επιχειρησιακό πλάνο σωτηρίας της γούνας και της Καστοριάς... κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ