12.7.19

Δημοτικό ανδραγάθημα.



Το «μεγάλο» έργο της καταστροφής του ελάχιστου πράσινου της Καστοριάς, για μια ακόμη Άνοιξη, επαναλαμβάνεται.

Δημοτικό ανδραγάθημα. Κόβουν δένδρα, πετσοκόβουν δένδρα, διαχρονικό το ζήτημα· το στίγμα του απολίτιστου κοινωνικού συνόλου προϋποθέτει το μίσος για το πράσινο.

Ζωντανή απόδειξη η Καστοριά. Τρόπος του λέγειν δηλαδή το «ζωντανή».

Οι φωτογραφίες αυτή την φορά από τον περίβολο της βυζαντινής εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Μαρτίου 2019, αρ. φύλλου 978

Σχετικά: 

12 σχόλια:

  1. Ρήμος Αργύριος [fb]13/7/19

    Καλό θα είναι τα άρθρα να συνοδεύονται κι από το ονοματεπώνυμο ή έστω ψευδώνυμο του συγγραφέα τους για όσους δεν έχουν την έντυπη έκδοση στα χέρια τους. Όλοι αγαπάμε τη φύση και το πράσινο αλλά αν αυτό και κάθε "δεντράκι" πέσει σε κάποιο σπίτι ή διερχόμενο όχημα ή περαστικό ή στον πανέμορφο και κάθε πανέμορφο βυζαντινό ναό σε περίπτωση δυνατού ανέμου (όπως πρόσφατα) μετά θα ζητάμε ευθύνες! Κι ας μην αναφερθούμε καλύτερα σε περίπτωση πυρκαγιάς.. Καλή η κριτική αλλά μόνο όταν είναι βάσιμη.(φιλικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bil Tzou [fb]13/7/19

      Ειχε προβλημα το δενδρο? Γιατι το καθε δεντρακι δεν δεν ειναι αν θα πεσει? Ξερεις πολλα δεντρακια να πεφτουν στα καλα καθουμενα? ΦΙΛΙΚΩΤΑΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Ρήμος Αργύριος [fb]13/7/19

      Αν αναφέρεστε στο σχόλιό μου δεν είμαι ο αρμόδιος για να σας απαντήσω αν είχε κάτι αλλά φαινομενικά τουλάχιστον ούτε τα άλλα που έπεσαν από ανέμους είχαν.. Κι ευτυχώς φυσικά που δεν ήταν κοντά σε κατοικίες! Επίσης άνεμοι με ξαφνική ένταση μέχρι και 12 Μποφόρ όπως πρόσφατα στη Χαλκιδική το λες και καλά καθούμενα...

      Διαγραφή
    3. Bil Tzou [fb]13/7/19

      Αρμοδιος σιγουρα δεν εισαι οπως και εγω. Ομως η απαντηση σου θεωρω οτι δεν ειναι σωστη με την εννοια οτι η τοπικη αυτοδιοικηση ειναι υπευθυνη και εχει αρμοδιους να κρινουν την επικινδυνοτητα δεντρων και τι πρεπει να γινει με αυτα. Αν αυτοι δεν κανουν την δουλεια τους σωστα τοτε κινδυνευουμε εμεις. Να σου θυμισω πτωσεις κλαδιων πλατανων (Μαυριωτισσα, παρκινγκ απεντι απο το Δημαρχειο) που ευτυχως δεν θρυνησαμε θυματα (μονο υλικες ζημιες). Ομως καθομαστε και σημερα στη σκια τους. Δεν εχω αντιληφθει τοσα χρονια τωρα ειδικη επιμελεια για ολα τα δεντρα της πολης. Πιστευω οτι συμφωνεις οτι δεν επρεπε να κοπουν εντελως αυτα τα πλατανια.... Για τον ιδιο λογο δεν επρεπε να κοπει και το δενδρο του αρθρου. Εκτος αν υπηρχε λογος... που δεν τον ξερουμε.

      Διαγραφή
    4. Ρήμος Αργύριος [fb]13/7/19

      Συμφωνώ κι επαυξάνω αλλά εδώ και δεκαετίες (και δεν νομίζω πως υπήρξε και ποτέ) τέτοια επιμέλεια δεν υπάρχει. Ακόμα και μια τέτοια πρόταση δυστυχώς θα προξενούσε γέλιο σε πολλούς συμπολίτες μας.. Δεν είμαι υπέρ της κοπής φυσικά αλλά ούτε και κατά της ασφάλειας και της πρόληψης.

      Διαγραφή
    5. Bil Tzou [fb]13/7/19

      Η σχετική ασφάλεια και η πρόληψη είναι υποχρέωση και έχει εφαρμοστεί στο παρελθον. Σε ποια έκταση και βαθμό δεν ξέρω. Τι γίνεται τώρα επίσης δεν ξέρω...

      Διαγραφή
    6. Ρήμος Αργύριος [fb13/7/19

      Ας προσπαθήσουμε να δούμε τα θετικά σε ό,τι γίνεται.. Όταν δεν γίνεται τίποτα να ανησυχούμε..

      Διαγραφή
    7. Bil Tzou [fb]13/7/19

      ΣΥΜΦΩΝΩ

      Διαγραφή
  2. Tomivanvitsi Tomivan [fb]13/7/19

    Ας βγάλουν νόμο για κάθε ΕΝΑ δέντρο που κόβουν να φυτεύουν ΔΕΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσοστομος Δελλας [fb]13/7/19

    Πάρκα ολόκληρα δόθηκαν στη νότια παραλία...να εξυπηρετήσουν τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρήμος Αργύριος [fb]13/7/19

    Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την οργάνωση και τον εμπλουτισμό με δραστηριότητες! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ