7.10.19

"Γιορτή των πουλιών"

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου (10:00-13:30), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Καστοριάς, στο πλαίσιο της πράξης "Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – περιβαλλοντική εκπαίδευση", που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος "Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και δια βίου μάθηση" με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιούν εκδήλωση με τίτλο "Γιορτή των πουλιών", αφιερωμένη στη φθινοπωρινή μετανάστευση.
Η πανευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών Birdlife international. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εταίρο της Birdlife στην Ελλάδα.
Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνουν: Παρουσιάσεις για τα πουλιά της πόλης, τον ρόλο και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας. Παρατήρηση πουλιών σε παραλίμνια περιοχή, υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας και δραστηριότητες-παιχνίδια για τους μεταναστευτικούς σταθμούς των πουλιών. Η φετινή εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ