29.11.19

ΟΔΟΣ: Η ομορφιά της ζωής



ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οι παρελάσεις του παγκόσμια διάσημου και υπέροχου καρναβαλιού του Ρίο ντε Τζανέϊρο για το 2019 στην Βραζιλία, και το Σάββατο ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με την παρέλαση των νικητών στο Σαμπόδρομο.

ΜΠΡΟΣΤΑ από το έμβλημα της «Αpotheosi» (από την ελληνική λέξη «Αποθέωση») που είναι μεταξύ άλλων ένα ακόμη αρχιτεκτονικό σύμβολο της Βραζιλίας.

ΕΚΕΙ στην Νότια Αμερική, πανέμορφη μεγαλούπολη, συγκεντρώνονται απ’ όλη την Βραζιλία και τον υπόλοιπο κόσμο, να ξεφαντώσουν με χαρά, κέφι, ομορφιά και σάμπα.

ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟΙ που κατάγονται από την Αμαζονία και είναι ιθαγενείς, ινδιάνοι.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ καταγωγής σύγχρονοι Βραζιλιάνοι. Ασιατικής και αφρικανικής, καταγόμενοι από την Αγκόλα και την Αφρική πιο γενικά, αραβικής και ιαπωνικής-κινεζικής καταγωγής συμπατριώτες.

ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ιδέες από την παγκόσμια πολυπολιτισμικότητά τους, την οποία εξωραΐζουν, ομορφαίνουν και προβάλλουν ανάμεσα στις κυρίαρχες πορτογαλική, ελληνορωμαϊκή και χριστιανική παράδοση.

ΕΚΕΙ το καρναβάλι είναι απλή χαρά και προπομπός της Σαρακοστής.

ΧΩΡΙΣ μουγκρίσματα και βελάσματα, χωρίς κατσίκες και κουδούνες.

ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ και δεν τρομάζουν.

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ σε αγλάϊσμα αισθήσεων και ψυχής την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, έξω από προπαγάνδες και πρωτογονισμούς.

ΕΤΣΙ εξηγείται ο λόγος που ελκύει στην κυριολεξία εκατομμύρια επισκεπτών και φανατικών φίλων όπου γης.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Μαρτίου 2019, αρ. φύλλου 976


Σχετικά: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ