10.11.19

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η ΝΔ γκρεμίζει ό,τι χτίσαμε στην Καστοριά»

Η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί τα νέα τμήματα στα πανεπιστήμια, δηλώνει η υπουργός παιδείας κ. Κεραμέως. Η ΝΔ πιστή στο δόγμα της υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας και θιασώτης της ιδιωτικής προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Ξεκίνησε με το κλείσιμο των διετών τμημάτων - είχαμε 2 από αυτά στην Καστοριά - προς όφελος ιδιωτικών ΙΕΚ της Αθήνας. Αλήθεια ποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι που χαϊδεύουν την κυβέρνηση έχουν ιδιοκτησιακή σχέση με αυτά τα ιδιωτικά ΙΕΚ;
Σήμερα προχώρησαν και στο κλείσιμο του 5ου τμήματος της Καστοριάς, το τμήμα «Αγωγής και φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία». Ένα τμήμα που ήταν το 3ο στην Ελλάδα και θα είχε μεγάλη ζήτηση.
Η ΝΔ δείχνει την αντιπάθειά της στην περιοχή μας, στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας και στους ανθρώπους που ζούνε εδώ. Μία προσπάθεια που καταβάλαμε με πολύ κόπο και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε 5 πανεπιστημιακά τμήματα στην Καστοριά, η ΝΔ την τινάζει στον αέρα αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Εξάλλου η ΝΔ και η υπουργός διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης δεν κρύβουν τις επιλογές τους. Ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ της ΝΔ λέει ξεκάθαρα πως «πρέπει να γυρίσει πίσω το ρολόι της εκπαίδευσης στο 2014». Τότε δηλαδή που στην Καστοριά είχαν κλείσει το τμήμα του Διεθνούς Εμπορίου και είχαν καταργήσει και μεταφέρει σε άλλη πόλη την αρχιτεκτονική.
Είναι άθλιοι, απαράδεκτοι, επικίνδυνοι και αδιάφοροι για την Καστοριά.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/8/21

    Δεν έχεις άδικο Ολυμπία. Με Σύριζα η Καστοριά ρολαρε καλύτερα. Μόνο με όνομα Μακεδονία Σκόπια τα σκατωσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ