4.12.19

Αντιθέσεις δύο δήμων




ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (*)

Υπερασπιζόμαστε τον αποκλειστικά Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου. Ζητάμε από τον Κεντρική Διοίκηση να σεβαστεί το Αυτοδιοίκητο στους Δήμους.
Να στελεχώσει με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό τις Δημοτικές υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για την ανανέωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως και την αγορά νέων μέσων. Ζητάμε την κατάργηση του άρθρου 178 του Νόμου 4635/2019 «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα, με ισχνή πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορεί κατά τη κρίση του, χωρίς αιτιολογημένη έκθεση, να αποφασίζει για τη σύναψη Δημόσιας Σύμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, για την Εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο με τα θεσμικά όργανα Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας και Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Μόνο με διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορεί να βρεθεί λύση για τα χρόνια προβλήματα στους Ο.Τ.Α. Όχι στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ειδικά στις κλαδικές. Κανένας περιορισμός στις συνδικαλιστικές ελευθερίες που επιφέρει ο νέος Νόμος.

Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου
Κίμων Μηταλίδης


* * *


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο εγγυάται τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον Δήμο Άργους Ορεστικού. Ο Δήμος Άργους Ορεστικού τηρεί και απαρέγκλιτα θα συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις του ως εργοδότη, σεβόμενος παράλληλα το επιχειρείν και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου
Παναγιώτης Βακόπουλος


* * *


(*) Σχετικά για το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς:


Φωτογραφία: Σχέδιο του William Kentridge για την όπερα "Η Μύτη", του ρώσου συνθέτη της σοβιετικής περιόδου Ντμίτρι Ντμίτριεβιτς Σοστακόβιτς (1906-1975), που βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία του Γκόγκολ και μεταδόθηκε ζωντανά από την Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2013. Ο William Kentridge θα σκηνοθετήσει την επόμενη παράσταση της ΜΕΤ "Wozzeck" του Alban Berg, που θα μεταδοθεί απ' ευθείας από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης σε περισσότερες από 70 χώρες και σε επιλεγμένες αίθουσες στην Ελλάδα, στις 11 Ιανουαρίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ