25.5.20

ΟΔΟΣ: «Η Ελλάδα στον 21º αιώνα»*
- Η Καστοριά;


ODOS: efimerida tis Kastorias
ΟΔΟΣ: 21.11.2019 | 1010

(*) Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το νομοσχέδιο "Επενδύω στην Ελλάδα" φέρνει το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας στον 21º αιώνα και στην ψηφιακή εποχή. Ανοίγουμε τον δρόμο για πολλές νέες θέσεις εργασίας».

Στην φωτογραφία ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών χωρίς παραδοσιακή ενδυμασία (τελικά), στο πρόσφατο  δρώμενο ["εδώ"] που «αποτελεί απλά ένα μικρό δείγμα και την αρχή μίας σειράς καινοτομιών, που η νέα δημοτική αρχή είναι πανέτοιμη να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς.

* * *

H ΠΡΟΣΦΑΤΗ απόφαση και ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της Καστοριάς ["εδώ" η απόφαση του Δήμου Καστοριάς και η διαφορετική απόφαση του Δήμου Άργους Ορεστικού] με την οποία παρέχονται οι διαβεβαιώσεις ότι ο Δήμος Καστοριάς, επί των ημερών της δημοτικής αρχής, δεν πρόκειται ποτέ να αναθέσει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις μέρος του δημοτικού έργου όπως επιτρέπει ο νόμος, είναι μνημειώδους χαρακτήρα.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ διότι εν έτει 2019, δεν γίνεται αντιληπτή η κατεύθυνση που έχει η παροχή υπηρεσιών για το κοινωνικό σύνολο από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΑΛΛΑ και επειδή το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς συντάσσεται απόλυτα με τις ακτιβιστικές δράσεις των συνδικάτων και των δημοτικών υπαλλήλων, χωρίς προϋποθέσεις.


[σχετικά με την συνάντηση του κ. Κορεντσίδη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του δήμου και σχετικό σχόλιο της εφημερίδας: "εδώ"].
* * *

ΜΑΛΙΣΤΑ ζητεί από την Κεντρική Κυβέρνηση να καταργήσει μια εντελώς πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, που απλά εισάγει την Ελλάδα και όσες περιοχές μπορούν να το διαχειριστούν, στην νέα εποχή.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ παντού δηλαδή η δυνατότητα των Δήμων να αναθέτουν σε ιδιώτες ακόμη και την καθαριότητα.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ακόμη στο συγκρότημα της πρωτεύουσας, στην Θεσσαλονίκη, τον Δήμο... Μυκόνου, Κερκύρας, Ρόδου κλπ.

ΒΕΒΑΙΩΣ η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων του δήμου Καστοριάς σε κάθε τομέα και των υπηρεσιών καθαριότητας και η εγγύηση εκ μέρους του δήμου Καστοριάς όλων των εργοδοτικών υποχρεώσεων του, είναι αυτονόητη.

ΚΑΘΩΣ η εργασία είναι ιερό δικαίωμα.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ιδιωτικούς ή δημοτικούς υπαλλήλους.

ΑΛΛΑ το να βάζεις στεγανά και όρια στην δυνατότητα επικουρίας ακόμη του δημοτικού έργου στους ιδιώτες που απασχολούν και αμείβουν υπαλλήλους, με...  ΕΦΚΑ, παιδικές κατασκηνώσεις, δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων, επιδόματα και τα συναφή, αυτό δεν είναι αριστερίστικο της παλιάς εποχής.

ΕΙΝΑΙ δήλωση προσχώρησης σε μια αντίληψη που φθίνει και ξεπερνά προκαταλήψεις του παρελθόντος.

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ των οποίων σήμερα, απλά και μόνο πλήττει τον ανταγωνισμό και τις δυνατότητες βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, με την συμβολική πρωτίστως σημασία του, εγείρει ερωτηματικά και επιτρέπει αντιρρήσεις, όπως και κριτική.

ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ η ελπίδα ότι δεν θα ληφθεί απόφαση για μια Καστοριά αποπυρηνικοποιημένη ζώνη.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Νοεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1010.
Η φωτογραφία προέρχεται από το fouit.gr

Σχετικά:


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/5/20

    Ο ανιδήμαρχος κ. Μουρατίδης παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Μαρούλα Γκαμπέση που του εμπιστεύτηκε την ιδέα για την αναπαράσταση, δεν είναι κακό να τα λέμε αυτά, κακό είναι να πλασάρουμε τα πάντα σαν δικά μας κι ας μην είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ