9.1.20

Παρουσίαση βιβλίων



Παρουσίαση βιβλίου

από την Βικτόρια Χίσλοπ


Κατάμεστη ήταν το απόγευμα της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019 η αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου "Αθανάσιος Χριστόπουλος" στην πλατεία Ομονοίας. Αιτία η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Victoria Hislop που ταξίδεψε ως την Καστοριά προκειμένου να μιλήσει για τους ήρωες του μυθιστορήματος που ζουν σε μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ελλάδας. Άλλωστε όπως εξήγησε η ίδια έχει αγαπήσει την Ελλάδα με τα «σκοτεινά» γεγονότα της ιστορίας της.

Από νωρίς ο χώρος του συλλόγου γέμισε με αναγνώστες που ήθελαν να ακούσουν τη συγγραφέα να μιλάει για το βιβλίο «Όσοι αγαπιούνται» που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Η συγγραφέας ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη από την ανταπόκριση των αναγνωστών της ενώ μίλησε και για την αγάπη που έχει και στην Καστοριά. Μάλιστα στην αρχή της εκδήλωσης μέλος του συλλόγου "Αθανάσιος Χριστόπουλος" χάρισε στην συγγραφέα ένα βιβλίο της Καστοριάς για ενθύμιο κάτι που την έκανε χαρούμενη γιατί είναι ένα βιβλίο το οποίο είχε δει η Victoria Hislop στο ξενοδοχείο και το ήθελε.

Η ιστορία του νέου της βιβλίου εκτυλίσσεται στα χρόνια της κατοχής αλλά και του εμφυλίου στην Ελλάδα.

Η Victoria Hislop απάντησε σε ερωτήσεις για το νέο της μυθιστόρημα, συζήτησε με τους αναγνώστες της και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της. Και φυσικά ανανέωσε το ραντεβού της με τους Καστοριανούς αναγνώστες της καθώς ήδη γράφει το επόμενο βιβλίο της!

Για την ΟΔΟ
Σταύρος Ευαγγελίδης


* * *

"Η Σπηλιά του Δράκου περιπέτεια στην Καστοριά" 

του Κώστα Στοφόρου



Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου "Η Σπηλιά του Δράκου – περιπέτεια στην Καστοριά" στο ΚΠΕ Καστοριάς, από την δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς και τις εκδόσεις Κέδρος

Για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα μίλησε η εκπαιδευτικός κ. Λένα Μανουσάκη, ενώ οι κυρίες Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου και Αλίκη Καζταρίδου παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για την πλοκή του μυθιστορήματος και τη δράση των ηρώων. Επίσης η κ. Α. Μπασακυρου, ανέσυρε μνήμες του παππού της, ο οποίος ήταν ένας από αυτούς που εξερεύνησαν την σπηλιά το 1953.

Μέσα από την αγωνιώδη περιπέτεια μιας ομάδας παιδιών, οι αναγνώστες ταξιδεύουν στη Σπηλιά του Δράκου, τον λιμναίο οικισμό, ανακαλύπτουν τις φυσικές ομορφιές της Καστοριάς, ενώ παράλληλα γνωρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο μνημείο και τον αφανισμό των Καστοριανών Εβραίων. 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η χορωδιακή ομάδα και η ομάδα θεατρικής έκφρασης του 4ου δημοτικού σχολείου Καστοριάς με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών μουσικής και θεατρικής αγωγής Α.Κοπιδάκη και Ι.Κοκκινάκη.


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 7 Νοεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1008


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ