23.1.20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ODOS | efimerida tis Kastorias
ΟΔΟΣ 23.1.2020 | 1018

Εξέλιξη


Η Καστοριά, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για όλα τα δεινά που προκαλεί η υποκρισία, ο συντηρητισμός, ο φαρισαϊσμός. Γι’ αυτό προς το παρόν η εκλογή μιας γυναίκας, έστω και τόσο σπουδαίας στον επαγγελματικό και επιστημονικό της βίο, στο απονευρωμένο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας σε μια πρωθυπουργοκεντρική Ελλάδα, έχει κατά βάση συμβολικές αναφορές.

Διαβάστε επίσης:

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Ήρθε κι ο φίλος Γιώργης στο διαδίκτυο να προσβάλλει την καταγωγή μας, θέτοντάς την εντός εισαγωγικών. Βέβαια, ο ίδιος όντας χωρίς εισαγωγικά αυθεντικός Καστοριανός —κάτι που είναι πασίγνωστο— γνωρίζει πολλά παραπάνω από τους Καστοριανούς, οι οποίοι τολμούν και φορούν στολές από το Ρίο.

ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
Η άλλη άποψη | «Πρόεδρος» σε πρωθυπουργοκεντρική, ολιγαρχική δημοκρατία
Η προψηφισμένη στο παρασκήνιο νέα «Πρόεδρος Δημοκρατίας», αποτελεί αριστεροφοβική πρόταση-σωσίβιο στον πολιτικό βάλτο της χώρας.

ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΑΓΓΟΥ:
"Γραικοί στην Τασκένδη"
Στην μακρινή Τασκένδη υποχρεώθηκαν οι Έλληνες να ζήσουν σε ένα ξένο περιβάλλον. Ο Στάλιν είχε εγκαθιδρύσει δικτατορία του προλεταριάτου στην οποία μια νομενκλατούρα είχε τα ηνία. Χιλιάδες άνθρωποι θανατώθηκαν ή έχασαν τις πατρίδες τους, όπως οι Έλληνες πόντιοι.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΠΟΪΚΟΥ:
Φωτογραφίες από το καστοριανό καρναβάλι

Λόγος & Αντίλογος
ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΪΟΥ:
Αγαπητέ κ. Καραμήτσο, διαβάσω συχνά τα άρθρα σας στην ΟΔΟ κυρίως για το μακεδονικό ζήτημα. Μέσω της εφημερίδας έχουμε γνωριστεί αρκετά.

MARILENA NIK:
Αποζαρινός δραπέτης
Ο αποζαρινός είχε αρχίσει να δείχνει τα δόντια του, το χτεσινοβραδυνό χιόνι είχε παγώσει και η λίμνη ήταν γκρίζα κι άγρια.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Άργησες, καρδούλα μου…

Λόγος & Αντίλογος
ΑΝΕΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ:
Ο Γεώργιος Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο, είπε για να δικαιολογήσει την Βαρντάσκα, ότι κάθε λαός έχει δικαίωμα να αυτoπροσδιορίζεται...

ΟΔΟΣ:
Περιφορά της ένδειας [των άλλων]
Τις τελευταίες ημέρες για μια ακόμη φορά πρωτοτύπησε, αρνητικά όμως ο Δήμος Καστοριάς. Η απειρία ίσως είναι μια πρώτη εξήγηση. Η απλή αδιαφορία μια άλλη. Η αδυναμία διάκρισης και το έλλειμμα παιδείας μια τρίτη εξήγηση.

-Αμβλώσεις και μούφες...

-Πόργκι και Μπες

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 23.1.2020 | 1018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ