16.5.20

Η "Λουτσία ντι Λαμμερμούρ" του Ντονιτσέττι με την Τζόαν Σάδερλαντ, δωρεάν αναμετάδοση τώρα από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης



Δωρεάν αναμετάδοση έως τις 23:30 περίπου* απόψε: "εδώ" και "εδώ" με αγγλικούς υπότιτλους.

Μουσική διεύθυνση: Richard Bonynge. Σκηνοθεσία: Bruce Donnell. Με τους: Joan Sutherland, Alfredo Kraus, Pablo Elvira, Paul Plishka, Jeffrey Stamm, Ariel Bybee και John Gilmore.

[Μεταδόθηκε στις 13.11.1998]

Η Τζόαν Σάδερλαντ αποσύρθηκε από τη σκηνή το 1990 (απεβίωσε το 2010 σε ηλικία 84 ετών) έχοντας τραγουδήσει περίπου 60 διαφορετικούς ρόλους, έχοντας αποσπάσει πάμπολλες τιμητικές διακρίσεις και έχοντας τροφοδοτήσει τις σελίδες πάμπολλων βιβλίων που γράφτηκαν γύρω από τη ζωή και την καριέρα της. Οι περισσότεροι μουσικοκριτικοί την συγκαταλέγουν στις τέσσερις-πέντε κορυφαίες γυναικείες παρουσίες στην ιστορία της όπερας, τουλάχιστον από τότε που υπάρχουν ηχογραφήσεις. Όσο για την ίδια έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει «γεμάτη» από όλα όσα έκανε. Δεν θα ήθελε πάντως να είναι αθάνατη. «Μια σπιθαμή ζωής είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να αφήσουμε το στίγμα μας» δήλωνε στο παρελθόν.
-Σχετικά:  "εδώ", "εδώ" και  "εδώ"
-Σχετικά με το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων, της α' εβδομάδας: "εδώ", της β' εβδομάδας "εδώ", της γ' εβδομάδας "εδώ", της δ' εβδομάδας "εδώ", της ε' εβδομάδας "εδώ", στ' εβδομάδας "εδώ", της ζ' εβδομάδας "εδώ", της η' εβδομάδας "εδώ" και της θ' εβδομάδας "εδώ".

(*) Από την στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η έναρξη (play) του βίντεο ακόμη και αργά (π.χ. κοντά στα μεσάνυχτα ή και μετά), η παράσταση θα ολοκληρωθεί κανονικά, ακόμη κι αν η διάρκειά της είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ