30.6.20

Δύο νέα κρούσματα στην Καστοριά


Ξάνθη, Αττική, Καστοριά, Κοζάνη, Σύρος και Λάρισα είναι οι περιοχές στις οποίες καταγράφονται σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου τα 20 νέα κρούσματα του κορωνοϊού


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 20. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.409 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Ένας νέος θάνατος ασθενή με Covid-19 καταγράφηκε σήμερα, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Από τα 20 νέα κρούσματα που ανιχνεύθηκαν σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου τα 9 είναι εισαγόμενα, τα 4 από την Περιφέρεια της Ξάνθης, τα 2 από την Αττική, 2 από την Καστοριά και 1 από Κοζάνη, Σύρο και Λάρισα.


Λειτουργία στον ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Καστοριά το περασμένο Σάββατο με τα 11 νέα κρούσματα έως τότε (σήμερα 17).

Υπό στενή παρακολούθηση από τους ειδικούς συνεχίζει να βρίσκεται η περιοχή της Καστοριάς, όπου πριν τρεις μήνες καταγράφηκε μεγάλη έξαρση του ιού με περισσότερους από 13* θανάτους και  85 κρούσματα (πλέον τα κρούσματα είναι 102)

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών, τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί δέκα επτά (17) νέα κρούσματα θετικά στον κορωναϊο, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μη καταγραφής.

Από το σύνολο των 3.409 κρουσμάτων, 766 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.900 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη.

(*) 13 θάνατοι στην Καστοριά και άλλοι 8 στο Βόϊο και 6 στην Εορδαία (κάποιοι από αυτούς σχετίζονται με την Καστοριά -όπως το πρώτο θύμα της Καστοριάς, ο εργαζόμενος του Νοσοκομείου, που καταγράφηκε στην Κοζάνη), σύνολο: 27 θάνατοι (+2 στην Κοζάνη) = 29.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ