26.6.20

[Επικαιροποίηση] Πέντε/Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Καστοριά



Επικαιροποίηση 18:30

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σήμερα στην Καστοριά, σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης. Υπενθυμίζεται ότι εχθές μια 44χρονη γυναίκα από την περιοχή βρέθηκε θετική σε εξέταση για κορωνοϊό στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Ήταν το πρώτο κρούσμα στην περιοχή έπειτα από 72 μέρες. Η γυναίκα εργάζεται σε παιδικό σταθμό σε κοινότητα του δήμου Καστοριάς. Ο παιδικός σταθμός έκλεισε για προληπτικούς λόγους. Τα νέα κρούσματα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της.

Στην Καστοριά βρίσκεται σήμερα και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στην Δ. Μακεδονία κ. Ιορδάνης Ρωμιόπουλος. Οι έλεγχοι και η ιχνηλάτηση στην περιοχή συνεχίζονται, και σήμερα το απόγευμα εντοπίστηκαν άλλα δύο νέα κρούσματα από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκε την Καστοριά, φθάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό αριθμό των 7 νέων κρουσμάτων -σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας. Αναμένεται η επίσημη αναφορά από την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας ["εδώ"]

Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΟΔΥ, αναφέρει 22 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το προηγούμενο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.343 εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος σήμερα ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Σύμφωνα με την έκτη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19 που αφορά το διάστημα 17-25 Ιουνίου, παρατηρείται επιδείνωση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων που πλέον διαμορφώνεται στα 22 κρούσματα ανά ημέρα, από 13 στην προηγούμενη έκθεση.

Συγχρόνως το Rt παρέμεινε περί του 0,5, ενισχύοντας περαιτέρω την εικόνα περί συσχετισμού της αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων με την διενέργεια επιπρόσθετων και στοχευμένων τεστ. Το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 24,45 σε 27,44.

Μεσοσταθμικά διενεργήθηκαν κατά μέσο όρο 4500 τεστ ανά ημέρα, αριθμός αυξημένος κατά 1000 τεστ σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  έξαρση του κορωνοϊού παρατηρείται και στους τρεις βόρειους γείτονές μας (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία) την ώρα που τα χερσαία σύνορά μας με αυτές τις χώρες έχουν ανοίξει και υποδεχόμαστε επισκέπτες και εποχιακούς εργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ