17.6.20

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για το δίκτυο φυσικού αερίου

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου». Μέσω αυτής ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, στην ουσία καλεί την “Δημόσια επιχείρηση δικτύων διανομής αερίου ανώνυμη εταιρία” (ΔΕΔΑ)να αναλάβει το έργο.
Είναι το αίσιο τέλος της προσπάθειας όλων των περιφερειακών αρχών από το 2013 -όταν και ξεκίνησε η διαδικασία κατασκευής του αγωγού TAP- για διανομή φυσικού αερίου στην Καστοριά, το Άργος Ορεστικό, τους Μανιάκους και τα Γρεβενά, με την ανάπτυξη των απαιτούμενων δικτύων.
Ειδικά η σημερινή περιφερειακή αρχή έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η ολοκλήρωση του έργου να επιτευχθεί μέχρι το 2023, αξιοποιώντας την τελευταία πιθανότατα ευκαιρία για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, και να λυθεί έτσι το διαχρονικό πρόβλημα της θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ