20.7.20

Μνημόσυνο για τους πεσόντες του 1974

Τον ΣυΡιζΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον πρόεδρό της κ. Αλέξη Τσίπρα εκπροσώπησε η βουλευτής Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου στο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 στον καθεδρικό ναό Αθηνών και στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η κ. Τελιγιορίδου μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε: «46 χρόνια μετά από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Τουρκία εξακολουθεί με προκλητικές ενέργειες όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο και τον "αναθεωρητισμό" της να αποτελεί τον "ταραξία" της περιοχής και να επιβουλεύεται τα εθνικά μας δίκαια. Με ιστορική γνώση και ιστορική μνήμη σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενδυνάμωση των προσπαθειών μας, με ενότητα και αποφασιστικότητα, για τον τερματισμό της κατοχής της Κύπρου, για τη δίκαιη επίλυση του κυπριακού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας χωρίς καμία έκπτωση στο διεθνές δίκαιο.»

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ