15.7.20

27 νέα κρούσματα - 1 στην Καστοριά

Στα 27 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Από αυτά, το ένα εντοπίστηκε στην Καστοριά, τα δύο στα Γρεβενά και τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.910, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. Τα 1.051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο μεταξύ 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Οι τρεις (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 62 (32.1%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά η κατανομή των 27 κρουσμάτων:

4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής

5 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης

2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών

  • Στα Γρεβενά  εδώ και μήνες, δεν είχε εντοπιστεί κανένα απολύτως κρούσμα από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας.

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, συνολικά το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν στην Καστοριά 30 θετικά κρούσματα, και από την έναρξη της πανδημίας 115 -και τουλάχιστον 13 θάνατοι.

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ