14.7.20

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού

Υπογράφτηκε στις 14/07/2020 μεταξύ του δημάρχου Άργους Ορεστικού και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμού 418.643 €. Είναι το δεύτερο σχολείο του οποίου η ενεργειακή αναβάθμιση συμβατοποιείται, καθώς έχει προηγηθεί το 2ο γυμνάσιο Άργους Ορεστικού, ενώ υπολείπονται τα παρακάτω:

2ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού
3ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού
4ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού
1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού
2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού
4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού
1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού
Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού
ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων στα 11 σχολεία που έχει εξασφαλίσει ο δήμος Άργους Ορεστικού από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται σε 4.301.042 €, δηλαδή σε ποσοστό 45,41% επί του συνολικού προϋπολογισμού των ενταγμένων έργων στον συγκεκριμένο άξονα από ολόκληρη την Περιφέρεια.

Να επισημανθεί ότι στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας έχει επιπλέον ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του πρώην γενικού λυκείου που στεγάζει διάφορες υπηρεσίες, προϋπολογισμού 607.531 € και στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου, ύψους 1.020.000 €.

Μεταξύ των παρεμβάσεων προβλέπεται αντικατάσταση κουφωμάτων και τζαμιών, θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας, μόνωση στέγης, αντικατάσταση λαμπτήρων με led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης αυτονομίας θέρμανσης, αντικατάσταση συμβατικών συστημάτων θέρμανσης (λέβητες πετρελαίου) με αντλίες θερμότητας και εναλλακτικά με νέους λέβητες βιομάζας κ.λπ.

Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου, η προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση χρημάτων και η αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ