15.7.20

Ένταξη νέου έργου βελτίωσης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Την απόφαση ένταξης νέου έργου για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης, με Δικαιούχους την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Αμιγή Επιχείρηση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «Κέντρο Περιβάλλοντος». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 522.288 ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 499.968 ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή σε 22.320 ευρώ.
Το έργο αφορά στην ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας με την προμήθεια και εγκατάσταση 3 νέων σταθμών μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων στις ΠΕ Γρεβενών, ΠΕ Καστοριάς και ΠΕ Κοζάνης (Δήμος Σερβίων) και την επίβλεψη της εγκατάστασης, της καλής λειτουργίας και της ένταξης των 3 νέων σταθμών στο υπάρχον δίκτυο σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας του ΚΕ.ΠΕ. Επιπλέον θα αναπτυχθεί Μοντέλο Πρόγνωσης και Λογισμικό Παρουσίασης των αποτελεσμάτων.  Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ