18.7.20

Περί πολιτικού ήθους



Μετά την εξαγγελία, από την νυν δημοτική αρχή "Ώρα για δουλειά", του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς, προϋπολογισμού 10.000.000,00 € που αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο, έργο που ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Πέτρος Τόσκος... ξέχασαν να αναφέρουν ότι οφείλεται στην προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Ανέστη Αγγελή, την σκυτάλη του πολιτικού ήθους, ανέλαβε η κ. Μαρία Αντωνίου (η οποία ως γνωστόν έχει άριστες σχέσεις με τον κ. Ι. Κορεντσίδη), εκδίδοντας το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Δημοπρατείται το αρδευτικό δίκτυο του Γέρμα Καστοριάς μετά από 7 χρόνια. Μία ευχάριστη εξέλιξη αποτέλεσμα συστηματικών προσπαθειών και συντονισμένων ενεργειών από πλευράς κυβέρνησης, που τηρεί τις δεσμεύσεις της είναι η δημοπράτηση του έργου “Κατασκευή αρδευτικού δικτύου Γέρμα Ν. Καστοριάς”. Σε άμεση συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα ένα έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή μπαίνει στην τελική ευθεία. Έργο πνοής που δίνει λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και ειδικότερα των αγροτών για άρδευση των καλλιεργειών και βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος . Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 4.020.000 ευρώ. Ο πρωτογενής τομέας είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεχίζουμε δυνατά , προχωράμε μπροστά!».

«Οι πολιτικοί απατεώνες 

όταν είναι ανίκανοι να κάνουν ένα έργο, 

τότε κλέβουν έργα άλλων»


Ο πρώην δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής μέχρι στιγμής δεν αντέδρασε στις δηλώσεις Κορεντσίδη / Τόσκου για το έργο των 10.000.000,00 €, όμως η βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς έβαλε τα πράγματα στην θέση τους:

«Οι πολιτικοί απατεώνες όταν είναι ανίκανοι να κάνουν ένα έργο, τότε κλέβουν έργα άλλων. Το αρδευτικό του Γέρμα έμεινε στα χαρτιά για χρόνια με αποτέλεσμα το φράγμα να είναι ουσιαστικά άχρηστο. Τον Μάιο του 2019 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εντάξαμε στο ΠΑΑ και εγκρίναμε την χρηματοδότηση για το αρδευτικό του Γέρμα. Παραθέτω τον σχετικό πίνακα με το σύνολο των έργων που εγκρίθηκαν, όπου φαίνεται η ένταξη του έργου ύψους 4.055.000 ευρώ. Επί ένα χρόνο η ΝΔ καθυστερεί την δημοπράτηση για να έρθει σήμερα να το παρουσιάσει ως έργο δικό της. Οι κάτοικοι του Γέρμα, αλλά και ο δήμαρχος του Άργους Ορεστικού, ξέρουν την αλήθεια για το ποιος-α και πότε έτρεξε και έβγαλε την χρηματοδότηση για το έργο. ΥΓ: Το ίδιο επιχείρησαν να σφετεριστούν και τα ΠΣΕΑ των σιτηρών, την ένταξη για χρηματοδότηση των οποίων κάναμε την άνοιξη του 2019 και πληρώσανε μόλις την προηγούμενη βδομάδα με καθυστέρηση ενός έτους».

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/7/20

    Ο Γιάννης με τη Μαρία πολιτικά μοιάζουν τόσο πολύ... Άλλωστε τους ενώνει ο Σπύρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/7/20

      Μόνο που ο Γιάννης κι ο Σπύρος στήριξαν υπογείως τον Βασίλη και τα χάλασαν προεκλογικά με τη Μαρία, καθ εντολή κυρ Χρήστου Πετρας...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/7/20

    Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/7/20

    Κι η Μαρίκα με το ντέφι,θα γελάει και θα σου γνέφει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/7/20

    Ο Τζηκαλάγιας έχασε για τα καλά το παιχνίδι!!!! Αφού κάθε 3 και λίγο η Αντωνίου εκδίδει δελτία τύπου σα να είναι βουλευτίνα, απαξιώνοντας τον ίδιο ως βουλευτή!!! Κυριολεκτικά εξαφανίζοντάς τον!!!! Και αντί να αντιδράσει, περί άλλων τυρβάζει!!! Και χαίρεται με τις πολιτικές ίντριγκες, σα μικρό παιδί. Και επιπλέον, δε της χαλάει χατίρια της Αντωνίου και από πάνω! Αφού δέχθηκε ακόμη να κατεβάσει σε επιτροπή στη Βουλή τον Κορεντσίδη!! Πιο ανώμαλη πολιτική κατάσταση δε ματαείδαμε!!! Και το ανέκδοτο είναι ότι και οι 3 τους, νομίζουν ότι τρώμε σανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/7/20

      Επόμενος Βουλευτής είναι ο Τσιφλικωτης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/7/20

      Το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι, αλλά τι πράττει, κι από ό,τι βλέπουμε......

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος21/7/20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ