27.7.20

Σύλλογος Καστοριανών Αττικής


Σύλλογος Καστοριανών Αττικής “Ο Άγιος Μηνάς”

Έτος ιδρύσεως: 1953 - Αλληλογραφία: Εκφαντίδου 11, 11633 Αθήνα - Έδρα: Ζωοδόχου Πηγής 38-40, 10681 Αθήνα - Τηλ 210-7511589, Φαξ210-7512605 - Eιmail: agiosminassk@gmail.com

Αγαπητές Συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Με θλίψη αποχαιρετήσαμε οι Καστοριανοί της Αθήνας ένα από τα ιστορικότερα και πιο δραστήρια μέλη του Συλλόγου μας και της παροικίας των Καστοριανών στην Αθήνα, έναν από τους τελευταίους ευπατρίδες της Καστοριάς, τον Αναστάση Πηχιών.

Η βαριά παρακαταθήκη του ονόματος και της καταγωγής του, δεν στάθηκε εμπόδιο, αλλά εφαλτήριο στην επαγγελματική και ιδιωτική του ζωή.

Η σταδιοδρομία του ως ανωτάτου στρατιωτικού ιατρού, οι σπουδές του στη θεολογία, η πλούσια αρθρογραφία του στην ΟΔΟ, η συμμετοχή του στα κοινά και ιδιαίτερα στον αγώνα για την διάσωση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας, αλλά και η δωρεά της πατρογονικής του οικίας στο Ντολτσό για να αποκτήσει η Καστοριά μας Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθος της απώλειας του.

Συλλυπούμαστε τους οικείους του, και ιδιαίτερα την σύζυγο του και αγαπημένη μας φίλη Χρυσάνθη, τα τέκνα του και τα εγγόνια του.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος
Τζίνα Αποστολίδου  

Η Γ. Γραμματέας
Αλεξάνδρα Νικολοπούλου

Φωτογραφία: Στρατιωτικός άγιος από το εσωτερικό του ναού της Παναγίας Ρασιώτισσας (1411) της Καστοριάς, έργο του Φράγγου Κατελάνου, η κύρια εξωτερική τοιχογραφία της οποίας έχει αφαιρεθεί (αγιογραφία της Παναγίας) επί μητροπολίτη Δωροθέου κατά την διάρκεια της δικτατορίας και έκτοτε αγνοείται. Θέμα με το οποίο ασχολήθηκε -εκτός των άλλων- ο εκλιπών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ