30.7.20

Λόγος & Αντίλογος




Ο άνθρωπος που δεν έχει πολιτική τσίπα, λέγεται Τσίπρας. Αυτοί όμως που βάλανε στο κάδρο την κυβέρνηση του Τσίπρα, είναι το ΠαΣοΚ και η ΝΔ Αυτοί δημιούργησαν το χρέος. Ένα μεγάλο μέρος του ΠαΣοΚ και ένα μικρό μέρος της ΝΔ πήγαν στο ΣυΡιζΑ. Τυχαίο! Το ΠαΣοΚ και η ΝΔ δεν τολμούσαν να πουν όχι στον αποχριστιανισμό της Ευρώπης και κυρίως της ορθόδοξης Ελλάδος.
Η εισαγωγή της πανθρησκείας οδηγεί στην αθεΐα και μαθηματικά οδηγεί όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε. Δεν τολμούσαν να πουν όχι στην πτωχοποίηση των Ελλήνων και στο ξεπούλημα της πατρίδος μας. Στην μεταφορά εισοδημάτων των Ελλήνων κατά κύριο λόγο στους Γερμανούς. Δεν τολμούν να ακυρώσουν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, που έκανε όμως στο παρελθόν ο Αλέξανδρος Ζαΐμης ακυρώνοντας ανάλογη προδοτική συμφωνία προκατόχου του που έδινε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στην Βουλγαρία και η οποία είχε γίνει δεκτή και από την Κοινωνία των Εθνών και όμως ο Ζαΐμης την ανέτρεψε.

Το ΠαΣοΚ και η ΝΔ βάλανε τον ΣυΡιζΑ να καταστραφεί (στρατηγική ήττα) για να μη χρεωθούν αυτοί τα εγκλήματά του. Συνέπραξαν και συμπράττουν ενεργητικά και παθητικά στις εντολές των Γερμανών (Βρυξελών) για την άλωση της πατρίδος μας από τους αλλοεθνείς προσφυγες και μη. ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΣυΡιζΑ είναι κόμματα στημένα, αλλά αλλοίμονό μας αυτά επιπλέουν ως φελλοί. Στο δημοψήφισμα για το μνημόνιο η ΝΔ και το ΠαΣοΚ πρότειναν και κατ’ ακολουθίαν οι οπαδοί τους ψήφισαν «Ναι στην Ευρώπη» που αυτό όμως το «ναι», ήταν ένα καμουφλαρισμένο «Ναι στο μνημόνιο» γιατί απλούστατα το μνημόνιο επεβλήθη από την Ευρώπη.

Όπως όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, γνωρίζουμε, ότι ένα και ένα κάνουν δύο, έτσι και όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, όσοι σπουδάζουν οικονομικά, γνωρίζουν, ότι όσο πιο μικροί είναι οι φόροι, τόσο πιο πολύ αναπτύσσεται η οικονομία της πολιτείας, αλλά και η κοινωνική δικαιοσύνη. Παράδειγμα απλό και κατανοητό. Έστω δύο επιχειρήσεις Β και Α που έχουν η κάθε μία από 100 ευρώ κέρδος. Εάν στην επιχείρηση Β η κυβέρνηση εισπράττει 95 € φόρο και στην επιχείρηση Α εισπράττει φόρο 5 €, τότε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, καταλαβαίνουμε, ότι η επιχείρηση Α θα προοδεύσει πιο πολύ και θα κάνει ολιγότερη φοροδιαφυγή, ενώ η επιχείρηση Β που πληρώνει φόρο 95 €, θα κάνει μεγαλύτερη φοροδιαφυγή και είναι μαθηματικά βέβαιον ότι θα κλείσει. Ανάλογα συμβαίνει και με ενδιάμεσες βαριές φορολογίες. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις μας κάνουν το αντίθετο. Ενώ έχουμε οικονομική κρίση αντί να λιγοστεύουν τους φόρους, τους αυξάνουν. Αυτό δεν είναι προπαγάνδα του οιουδήποτε μικρού κόμματος, διότι όλοι μας το βλέπουμε και το βιώνουμε. Λοιπόν, ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε; Δυστυχώς, μολονότι το γνωρίζουν ότι στραβά αρμενίζουνε το κάνουν συνειδητά. Γιατί; Γιατί έτσι θέλουν και διατάζουν κάποιοι.

Ο Μητσοτάκης δεν έβαλε καμία κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις του Τσίπρα, αλλά απεναντίας τον προέτρεπε να βιάζεται όχι επειδή εγνώριζε ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», αλλά επειδή εγνώριζε πως έτσι θα είναι αρεστός σ’ αυτούς που εγκατέστησαν τον Τσίπρα και επί πλέον ότι ο,τιδήποτε κι άν υπέγραφε ο Τσίπρας, θα δυσαρεστούσε τον λαό και αυτός θα επέστρεφε στο χώρο της ΝΔ, παρασιωπώντας το γεγονός ότι ως μελλοντικός πρωθυπουργός θα έπρεπε να εφαρμόσει αυτές τις κακιές συμφωνίες. Οι Ευρωπαίοι με την σειρά τους, ευφυέστατα, διαπιστώνοντας ότι κανένα κόμμα δεν τον στήριζε, απαιτούσαν όλο και πιο δυσβάστακτα μέτρα, ώσπου στο τέλος τα πούλησε όλα, αέρια πετρέλαια, αεροδρόμια, λιμάνια, χερσαίες και θαλάσσιες συγκοινωνίες, μουσεία, ακίνητα, ως και το νερό μας πούλησε.

Πριν μερικά χρόνια περπάτησα στον κεντρικότερο και μεγαλύτερο δρόμο της Αθήνας την οδό Αχαρνών. Στους 10 ανθρώπους που έβλεπα οι 8 ήσαν αλλοδαποί. Στην Θεσσαλονίκη εδώ και 7 χρόνια που πηγαινοέρχομαι παρατήρησα ότι οι αλλοδαποί υπερεικοσαπλασιάστηκαν. Αρχίζω να πιθανολογώ ότι στις 2 μεγαλύτερες πόλεις της πατρίδος μας οι μόνιμοι κάτοικοί τους ίσως είναι περισσότεροι από τον ελληνικό πληθυσμό. Για μεν τους τουρίστες έχουμε επίσημη βεβαίωση ότι ο πληθυσμός μας είναι κατά πολύ μικρότερος πράγμα που δεν συμβαίνει για τις μεγάλες χώρες, αλλά για τους μόνιμους κατοίκους δεν μας δίνουν στοιχεία, ούτε οι δημοσιογράφοι αναδεικνύουν το θέμα. Είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι αν συνεχίσει έτσι να εξελίσσεται η κατάσταση σε 10-20 έτη θα πραγματοποιηθεί αυτό που ισχυριζόταν ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ότι δηλ. σε ολόκληρη την πατρίδα μας εμείς οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία και θα χάσουμε τον έλεγχο της πατρίδος μας.

Έρχομαι στο μακεδονικό. Η προδοσία έχει βάθος περίπου 60 ετών. Όταν ο Κώστας Καραμανλής, ο μικρός, επεσκέφθη ως πρωθυπουργός την Γερμανία, ο Καγκελάριος Σρέντερ, την Βαρντάσκα που σημαίνει επαρχία του Βαρδάρη,έτσι ονομαζόταν η Βαρντάσκα πριν τον Τίτο, την απεκάλεσε Μακεδονία, ενώ ο ΟΗΕ είχε αποφασίσει να ονομάζεται FYROM, δηλ. πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο Καραμανλής όμως ούτε τον διόρθωσε ούτε διαμαρτηρήθη. Ο Γεώργιος Παπανδρέου (Τζέφερσον στα αμερικανικά ληξιαρχεία), που μας έβαλε στο μνημόνιο, είπε για να δικαιολογήσει την Βαρντάσκα, ότι κάθε λαός έχει δικαίωμα να αυτό-προσδιορίζεται. Βεβαίως κάθε λαός έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού όπως και κάθε πολίτης. Όμως, όπως κάθε πολίτης δεν έχει δικαίωμα να πλαστογραφεί τα στοιχεία άλλου πολίτη, έτσι και κάθε λαός δεν έχει δικαίωμα να πλαστογραφεί τα στοιχεία άλλου λαού. Οι κάτοικοι της Βαρντάσκα ήρθαν περίπου 1000 έτη μετά τον Μ. Αλέξανδρο και δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες. Εμείς άλλωστε τους δώσαμε το αλφάβητο με τον Μεθόδιο και τον Κύριλλο.

Τέλος, ερχομαι στην καρδιά του προβλήματος το γλωσσικό. Η λέξη Αλέξανδρος είναι σύνθετος από το άνδρας που σημαίνει αρσενικός και από την λέξη άλεξ ή αλέξω που σημαίνει άφοβος, ενάντιος, ατρόμητος κλπ και την συναντούμε στις λέξεις αλεξίπτωτο που σημαίνει δεν φοβάται την πτώση, αλεξικέραυνο, αλεξίσφαιρο, αλεξήνεμα τζάμια κλπ. Εάν ρωτήσει κανείς τους κατοίκους της Βαρντάσκα πως λέγεται στην γλώσσα τους ο άνδρας θα σας απαντήσουν κουκουρουκουκού δηλ. τελείως διαφορετική λέξη. Ομοίως πως λέγεται η λέξη άφοβος θα πουν πάλι κουκουρουκουκού. Η λέξηΦίλιππος (πατέρας του Αλεξάνδρου) είναι σύνθετος από το ίππος που σημαίνει μουλάρι και την λέξη φιλώ που σημαίνει αγαπώ εξού και η λέξις φιλί. Αν ρωτήσεις τους κατοίκους της Βαρντάσκα πως λέγεται ο ίππος θα απαντήσουν κουκουρουκουκού. Ομοίως θα απαντήσουν και για την λέξη φιλώ. Αριστοτέλης ο δάσκαλος του Μ. Αλεξάνδρου, είναι σύνθετος από το άριστος και την λέξη τέλος που σημαίνει σκοπός (παράβαλε τα τέλη κυκλοφορίας). Επισκέφθηκα το μουσείο στο Μοναστήρι, τα Μπιτόλια όπως το λένε. Όλα τα γράμματα στα αγάλματα είναι ελληνικά. Το δημοψήφισμα στην Βαρντάσκα είναι νόθο γιατί αφενός παραβιάζει την κακίστη συμφωνία των Πρεσπών που αναφέρεται σε Βόρεια Μακεδονία, αφετέρου έχει αλυτρωτισμό γιατί όταν το κράτος ονομάζεται Μακεδονία, η περιοχή της δικιάς μας ελληνικής Μακεδονίας είναι αλύτρωτη. Τα κυβερνήσαντα κόμματα όμως δεν χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα ως νόθο γιατί μας το επέβαλαν.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ανέστης Σιδηρόπουλος 
Οινόη Καστοριάς - τηλ. 6979433128

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιανουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ