27.8.20

ΒιβλίοΜυρτώ Πετροπούλου
Με τα φτερά του Πήγασου

Εκδόσεις Οσελότος - 2019
www.ocelotos.gr - τηλ.: 2106431108
Διάσταση: 22x24. Σελίδες: 40
ISBN: 978-960-564-840-4
Εικονογράφος: Εμμανουέλα Κακαβιά


Ανθολόγιο της ελληνικής μυθολογίας, γραμμένο με αγάπη και μεράκι από αρχαιολόγο. Συνοδεύεται από δραστηριότητες, παιχνίδια και παραδοσιακά αινίγματα που στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά, να διεγείρουν τη σκέψη και τη φαντασία τους, και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους.

Η συγγραφέας προτρέπει οι αναγνώστες να ταξιδέψουν με σύντροφο τον Πήγασο και γνωρίσουν σε αυτό το πρώτο ταξίδι την υπέροχη ελληνική μυθολογία μέσα από τους μύθους θεών, ηρώων και πλασμάτων.

Η Μυρτώ Πετροπούλου γεννήθηκε το 1984 στην Καστοριά. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μυθολογία, την ανασκαφική συντήρηση και τον πολιτιστικό τουρισμό μέσα από προγράμματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συμμετείχε σε ανασκαφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ζει στο Κιλκίς και εξασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Πρόσφατα διακρίθηκε με έπαινο το παραμύθι της "Η ιστορία της Μελισσάνθης" στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό του περιοδικού Κέφαλος.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Φεβρουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1020.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ