5.11.20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 5.11.2020 | 1053

ΚΝΤΜ


Όλα αυτά είναι η μια παράμετρος. Αρκετά συνειδητοποιημένη πλέον από τους κατοίκους και δημότες της Καστοριάς που ζουν την αφόρητη πραγματικότητα. Και έχουν ανάγκη από πρόσωπα που να μπορούν να αποτελούν σύμβολα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φετινός χειμώνας δείχνει από τώρα, τα δόντια του, οπότε η ανάγκη θα είναι και η μοναδική ελπίδα. 

Διαβάστε επίσης:

ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ:
Ασίγαστο πνεύμα
Ο κύριος Μενέλαος δεν απουσιάζει ποτέ από εκεί ακόμη και όταν η φυσική του παρουσία δεν είναι εφικτή, είναι κομμάτι της πόλης...

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Οκτώβριος-Νοέμβριος 1912 στο Μαυροχώρι...
«Η Καστοριά απελευθερώθηκε αναίμακτα το 1912,όμως το αίμα για τη λευτεριά χύθηκε στο Μαυροχώρι», Χρυσόστομος Παπασταύρος. 

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Όταν λοιπόν οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής, θα μπορέσουν να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση σε τέτοια ερωτήματα, τότε ενδεχομένως να φτάσουν άπαντες να κατανοούν σ’ όλα όσα τοποθετείται ο δήμαρχος Καστοριάς. 

Το Σκάκι
“Κόκκινες διαδρομές μιας λιμναίας βδέλλας”
Τα καταφέραμε, ναι τα καταφέραμε, είμαστε πρώτοι. Ανταμείφθηκαν-ανταμειφθήκαμε με την πανελλαδική πρωτιά μας. Πάλι. Γίναμε κόκκινοι. Κοκκίνησε η γαλάζια Καστοριά. 

Λόγος & Αντίλογος:
-Μυρτώ Πυροβέτση [περί κορωνοϊού]
-Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου [περί τρομοκρατίας]
-Δημήτριος Καραμήτσος [περί πολιτικής ΗΠΑ]

ΟΔΟΣ
27 και 28 Οκτωβρίου 2020
Κρατώντας θεοσκότεινους τους δρόμους στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2020, κατέστησαν φανερό οι υπεύθυνοι του Δήμου Καστοριάς, ότι αντιμετωπίζουν ακόμη και τις επετείους σαν προσωπική τους υπόθεση.

- Καραντίνα, καιρός (πάλι) για όπερα!

- Η ζωή, το έργο και η δράση του Ίωνα Δραγούμη μέσα από μία έκθεση

- Τζηκαλάγιας, περί τουρισμού.

- Πάνος Κεπαπτσόγλου

- Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

...κι άλλα.

Πέμπτη 5.11.2020 | 1053

1 σχόλιο:

  1. Sotos7/11/20

    Μελβούρνη μπήκαμε σε lockdown μόλις ανιχνεύτηκαν 190 ημερήσια κρούσματα, μείναμε κλειστά 3.5 μήνες, αλλά το μηδενίσαμε. Στην Ελλάδα έτσι που το άφησαν να ξεφύγει δεν νομίζω ότι πάνε για μηδενισμό, θα έπαιρνε 6 μήνες, αλλά ρεαλιστικά 3 εβδομάδες δεν υπάρχει περίπτωση με τίποτα να υπάρξουν αποτελέσματα . Δεν το λένε για να μην φρικάρει ο κόσμος... και εμάς εδώ για ένα μήνα μας είπαν στην αρχή ότι μας κλείνουν.... την ακούσαμε στερεοφωνικά μετά από 3.5 μήνες.... Σύνολο το 2020 6 μήνες μέσα... και 9-5 ολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν επιτρεπόταν να βγεις έξω καθόλου .... για ασκηση και το σκύλο σου είχες τις άλλες ώρες που μπορουσες να είσαι έξω για 1 ώρα... κατέβηκε και ο στρατός στην πόλη να βοηθήσει την αστυνομία... υπομονή τώρα σε εσάς και κουράγιο... δυστυχώς αυτός ο ιός μαζί με ανθρώπους σκοτώνει και οικονομίες αλλά και κυρίως την κοινωνική ζωή μας... Τώρα που ανοίξαμε και είχαμε 1 εβδομάδα με μηδέν κρούσματα τίποτα δεν είναι όπως παλιά.... παντού μάσκες, πάρα πολλά λουκέτα σε επιχειρήσεις και μηδέν κοινωνική ζωή, αυτή είναι η νέα πραγματικότητα... και κάτι μου λέει ότι θα έχουμε και τρίτο κύμα μολύνσεων παγκοσμίως αλλά και πάλι δεν το λένε να μη φρικάρει ο κόσμος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ