9.4.21

Πρόσωπα 2020 [9]


ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2020 | Fake | Ώρα για δουλειά


Fake

Ώρα για δουλειά



[-] Μέσα στο 2020 προστέθηκε με ιδιαίτερη και ανησυχητική συχνότητα και «ταυτότητα» που προδίδεται με απλούς συλλογισμούς, ο εσμός των fake λογαριασμών σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Η αρχή έγινε τους πρώτους κιόλας μήνες του έτους, με στόχο αποκλειστικά την ΟΔΟ, συνεργάτες της που υπογράφουν επώνυμα, όπως και άλλους ιδιώτες. Ακόμη και επαγγελματίες. 

Η μέθοδος της τρομοκράτησης μέσω του υποτιθέμενου διασυρμού των στόχων των «αυθόρμητων» ψευδώνυμων προφίλ συμπίπτει χρονικά με την εμφάνιση των διθυράμβων προς την δημοτική αρχή της Καστοριάς και προσωπικά τον Ιωάννη Κορεντσίδη.

Στον αντίποδα όλου αυτού του εγχειρήματος, παρουσιάστηκαν και τα fake προφίλ για να κατατροπώσουν τον αντίλογο. 

Αν και δεν υποστηρίζουν φανερά και δημόσια κανένα απολύτως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στρέφονται αποκλειστικά και μόνο σχεδόν, σε βάρος όσων και αυτών που ασκούν κριτική ή απλά εκφράζουν επιφυλάξεις για τα έργα και τις ημέρες Κορεντσίδη. 





Ο οποίος πάντως δεν μπήκε καν στον κόπο να αποδοκιμάσει αυτού του είδους και ύφους αντιπαράθεση. Όπως τουλάχιστον θα περίμενε κάποιος να πράξει. 

Έτσι κατά καιρούς εμφανίστηκαν προφίλ με ψευδώνυμα, όπως Zooriadis, Botis Bairaktzis, Kostas Ioannou, Ioannis Skordokailas, Giannis Kremmidas, Vangelis Armias, Simeon Meimaridis, Minas Prodromidis, Deliporanides κ.ά. Που ύστερα από αρκετά σχόλια, στην συνέχεια τα περισσότερα αποσύρονταν, καταργούνταν, αποκλείονταν. 

Το πιο χαρακτηριστικό είναι το ότι η επιχειρηματολογία τους, είναι άθλια, βασισμένη σε σεξιστικού τύπου λογοπαίγνια, υπαινιγμούς και αλλαγές φύλου του υποκειμένου της... κριτικής τους, χρήση επιθετικών προσδιορισμών του πεζοδρομίου που προδίδουν καταπιεσμένη σεξουαλική ταυτότητα, ομοφοβία, εχθρότητα για την Καστοριά, και κρυφές επιθυμίες που υπάρχουν στο επίπεδο της συνείδησης των ανωνύμων ενοχοποιημένες, ώστε για την άμυνά τους απ’ αυτές τις αποδίδουν στους άλλους, που υποτίθεται κρίνουν επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν. 

Η άθλια αυτή πρακτική που σε αυτές τις διαστάσεις εμφανίστηκε ταυτόχρονα στη τρέχουσα δημοτική περίοδο, έχει χαρακτηριστικά πυρήνα εγκληματικής οργάνωσης, υποκόσμου και μαφίας, που με προειδοποιητικές απειλές προσπαθούν να κάνουν ανενόχλητοι την δουλειά τους. 

Μέχρι να υπάρξουν οι καταδίκες από τα δημόσια πρόσωπα, προφανώς θα δικαιούται ο καθένας να υποθέσει, ποιον υποτίθεται πως όλα αυτά ωφελούν. 

Γι' αυτό και αθρόα σχεδόν, αναγνώστες και φίλοι της ΟΔΟΥ πρότειναν τους «κυρίους» αυτούς και τους πάτρωνές τους, για πρόσωπα της χρονιάς, με αρνητικό φυσικά πρόσημο.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιανουαρίου 2021, αρ. φύλλου 1062.



 
ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2020 | 7.1.2021 | 1062

Πρόσωπα τα οποία σε τοπικό επίπεδο καθόρισαν το ασθενές και ασθμαίνον στίγμα της Καστοριάς το 2020 και τα οποία φιλοτέχνησαν την κατάσταση που θα παραδοθεί το 2021.

ΟΔΟΣ: "Πρόσωπα 2020"
7.1.2021 | 1062


* * *


ΟΔΟΣ: Ώρα για δουλειά | 14.1.2021 | 1063

[...] Σήμερα στην Καστοριά, μετά την κυκλοφορία του ετήσιου φύλλου της ΟΔΟΥ για τα πρόσωπα του 2020, στα οποία στην κορυφή των αρνητικών κρίσεων φιγούραραν οι Ιωάννα Λούσιου του καναλιού του κόμματος Βελόπουλου και ο Ιωάννης Κορεντσίδης, όπως και ο Πέτρος Τόσκος ο «Σώπασε Κυρά Δέσποινα», ξεχύθηκαν για μια ακόμη φορά οχιές στερημένοι, με νοσηρά και εξωπολιτικά επιχειρήματα, σε βάρος προσώπων....

14.1.2021 | 1063


Σχετικά:

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/4/21

    Τον Γιάννη Παναγιωτιδη ξεχάσατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/21

    Τώρα τι ρωτάτε; Τι κάνει νιάου νιάου; Γάτα και ο Τίμων Μπακαλίδης. Τον ξεχάσατε. Πιο ξεκάρφωμα πεθαίνεις. Σώπα σε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/4/21

      Ο Τίμων Μπακαλίδης, ήταν fake των fake, για αποπροσανατολισμό.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/4/21

    Ίσως εμφανισθεί και η Γιώτα Μπουγιώτα και η Τούλα Μουτούλα. Η Χαρίκλεια από την Διποταμία δήλωσε κωλυόμενη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/4/21

    Η Γιάννα από την Πτολεμαΐδα όμως; Σας γλεντάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/4/21

      Γιάνα. Όπως Γιάνης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/4/21

      Μπορδομπότσκας ο σταματωτάς. [....] Με κοε της Φρειδερίκης.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/4/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ