11.4.21

Πρόσωπα 2020 [8]


ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2020 | Γεώργιος Γιανκόπουλος

Γεώργιος Γιανκόπουλος

της περιφρονημένης και άτυχης Καστοριάς



[+] Οι περισσότεροι, όταν άκουσαν το όνομα «Τζορτζ Γιανκόπουλος» ως τον Έλληνα της ομογένειας στις ΗΠΑ που έδωσε το «κοκτέιλ» φαρμάκων στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δεν μπορούσαν να φαντασθούν ίσως ότι, τόσο αυτός όσο και ο πρόεδρος της Renegeron, επίσης ελληνικής καταγωγής θρυλικός γιατρός και ερευνητής Ρόι Βάγγελος και ο αντιπρόεδρος Ερευνών επί των Μολυσματικών Ασθενειών και των Τεχνολογιών Ιικών Φορέων στη Regeneron ο Χρήστος Κυρατσούς, κρύβονται πίσω από την θεραπεία του αμερικανού προέδρου, που ο ίδιος επέλεξε.

Μετά την ανακοίνωση για τη χορήγηση του πειραματικού κοκτέιλ μονoκλωνικών αντισωμάτων της Regeneron στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό μέσα στο 2020, ο συνιδρυτής, πρόεδρος και επικεφαλής επιστήμων της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, Τζορτζ Γιανκόπουλος, βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Αυτό ήταν κάτι το απολύτως φυσιολογικό καθώς το κοκτέϊλ είχε θεαματικά αποτελέσματα στον πρόεδρο Τράμπ και η φήμη της ομάδας του, εκτοξεύθηκε παγκοσμίως. 

Όμως οι δύο από τους Ελληνοαμερικανούς επιστήμονες κατάγονται από την Δυτική Μακεδονία. 

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Κυρατσούς κατάγεται από την Κοζάνη, ενώ ο πρόεδρος Τζώρτζ Γιανκόπουλος κατάγεται από την Καστοριά, όπως ο ίδιος άλλωστε δήλωνε και απαντούσε στις δεκάδες συνεντεύξεις που παραχώρησε όλο αυτό το διάστημα ανάμεσα σε συσκέψεις, συναντήσεις στον Λευκό Οίκο και ανυπολόγιστες ώρες εργασίας στα εργαστήρια της Regeneron. 

Χάρη στην επιστημονική έρευνα, την ομάδα, τα αποτελέσματα και την εργατικότητά του, ο Τζώρτζ Γιανκόπουλος με τους συνεργάτες του, όχι μόνο έσωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και χάρισε καλή φήμη στους Ελληνοαμερικανούς και έκανε παγκόσμια γνωστό και διάσημο το όνομα της περιφρονημένης και άτυχης Καστοριάς. 

Τα δεδομένα αυτά συνεκτίμησαν φίλοι και αναγνώστες της ΟΔΟΥ και τον υπέδειξαν στα πρόσωπα του 2020 με την παρατήρηση, ότι στην Καστοριά, για την Καστοριά, τουλάχιστον έξω «πάμε καλά».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιανουαρίου 2021, αρ. φύλλου 1062.



 
ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2020 | 7.1.2021 | 1062

Πρόσωπα τα οποία σε τοπικό επίπεδο καθόρισαν το ασθενές και ασθμαίνον στίγμα της Καστοριάς το 2020 και τα οποία φιλοτέχνησαν την κατάσταση που θα παραδοθεί το 2021.

ΟΔΟΣ: "Πρόσωπα 2020"
7.1.2021 | 1062


* * *


ΟΔΟΣ: Ώρα για δουλειά | 14.1.2021 | 1063

[...] Σήμερα στην Καστοριά, μετά την κυκλοφορία του ετήσιου φύλλου της ΟΔΟΥ για τα πρόσωπα του 2020, στα οποία στην κορυφή των αρνητικών κρίσεων φιγούραραν οι Ιωάννα Λούσιου του καναλιού του κόμματος Βελόπουλου και ο Ιωάννης Κορεντσίδης, όπως και ο Πέτρος Τόσκος ο «Σώπασε Κυρά Δέσποινα», ξεχύθηκαν για μια ακόμη φορά οχιές στερημένοι, με νοσηρά και εξωπολιτικά επιχειρήματα, σε βάρος προσώπων....

14.1.2021 | 1063


Σχετικά:

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/4/21

    Μπράβο στον άνθρωπο σαν επιστήμονα. Τώρα σαν καλός καστοριανός αν μας δώριζε και μερικά κοκτέιλ να σωθεί και κανένας συμπατριώτης θα τον κάναμε άγαλμα στην ομόνοια. Αλλά τι λέω. O κουμπάρος του βουλευτή θα τα φυλάξει για σωσει την σημαντική προσωπικότητα του νομού τον κουμπάρο του, οπότε παιδιά για μας τους θνητούς δεν υπάρχει τίποτα.
    Μόνο μάσκα, απόσταση, οινόπνευμα και προσευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/21

      Και διαρκής υποκλυσμός με αυτούς που ψηφίζουμε...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/4/21

      400 χρόνια ραγιάδες συνηθίσαμε στους υποκλυσμούς. Τι Αλί Πασάς τι Ζήσης.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ