30.10.22

ΟΔΟΣ: Αρχόντισσα

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
Από την εποχή της δημαρχίας Παπουλίδη μέχρι σήμερα, όλοι οι δήμαρχοι είχαν εξαγγείλει επανειλημμένα την ανέγερση του πνευματικού κέντρου. Όλοι, στο τέλος της θητείας τους και λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Σπάνια όμως είχαν οι εξαγγελίες ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά. 

«Καστοριά μαγική! Μία και μοναδική! ...Η πανέμορφη Καστοριά μας δεν έδειξε ακόμη την αξία και τον πλούτο που έχει. Το κάνουμε σταδιακά με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο»

Ιωάννης Κορεντσίδης

Μπορεί να φανταστεί κάποιος τον δήμαρχο μια πόλης στις αναρτήσεις του να μην φείδεται κοσμητικών χαρακτηρισμών για την πόλη του; «Πανέμορφη» να την ανεβάζει «πανέμορφη» να την κατεβάζει; Λίγο δύσκολο αν ασκεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα καθήκοντά του και έχει σκοπό την παραγωγή μετρήσιμου έργου που δεν σχετίζεται με το φυσικό τοπίο και το κάλλος μιας περιοχής. 

Εκτός κι αν έχει προσβληθεί από τον ιό του ναρκίσσου ή του καθρέπτη στο παραμύθι της Χιονάτης όπου ως γνωστό κάθε λίγο και λιγάκι, ρωτούσε η εν λόγω του παραμυθιού ποια είναι η ομορφότερη. 

Έτσι μεθυσμένος – με την καλή την έννοια– από τα επιτεύγματα της δημαρχίας του, ο δήμαρχος Καστοριάς, σε όλη την διάρκεια των τελευταίων μηνών «πανέμορφη» ανέβαζε και «πανέμορφη» κατέβαζε την Καστοριά. 

Σε λίγο θα πιστέψουν ορισμένοι ότι η Καστοριά είναι γραφική και διαθέτει κάλλος χάρη σ’ αυτούς και όχι χάρη στην φύση και τους παλιότερους (Καστοριανούς).


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Μαρτίου 2022, αρ. φύλλου 1117


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ