7.10.23

ΟΔΟΣ: «Βουλιάζει από κόσμο μετά από καιρό»


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 21.9.2023 | 1191


Ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Ι. Κορεντσίδης να προσέχει δύο φορές τουλάχιστον όσα δηλώνει και όσα αναρτά.


[2019 - 2023]

ΚΑΙ ΣΑΝ να μην έφθανε η ερήμωση του παλιού κέντρου της Καστοριάς στην Ομόνοια (και πάσης Καστοριάς τουλάχιστον από την πλατεία Δαβάκη και πέρα)…

ΩΣΠΟΥ σαν το 2019 και πάλι στο ίδιο κουφάρι καταστήματος εγκαινιάστηκε το προεκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Ώρα για δουλειά - συνεχίζουμε» του νυν και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου κ. Ιωάννη Κορεντσίδη. 

ΑΛΛΑ εκτός από αυτό το συμβάν, είναι και το γεγονός που ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Κορεντσίδης, ανάρτησε (και άλλο) σχετικό σχόλιο στο Τik-tok. 

ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ αναφερόμενος στην λειτουργία του προεκλογικού του κέντρου και την παρουσία του κόσμου σ’ αυτό, τόνισε ότι «H πλατεία Ομονοίας, καθώς όπως βλέπω βουλιάζει από κόσμο μετά από καιρό». 

Η ΚΑΤΑ τα φαινόμενα αυθόρμητη αυτή παρατήρησή του, προϋποθέτει ένα ειρωνικό αυτοσαρκασμό. Μια μορφή black humor. Διότι είναι οι δημοτικές πολιτικές επιλογές κάθε αρμόδιου και υπεύθυνου, αλλά (και) του ίδιου που ασκεί επί τέσσερα (4) χρόνια τα καθήκοντα του δημάρχου.

ΑΥΤΕΣ ΕΡΗΜΩΣΑΝ την πλατεία και ολόκληρο το παλιό αστικό κέντρο της Καστοριάς. Μάλιστα το συγκεκριμένο κατάστημα-προεκλογικό κέντρο, παρέμενε ερμητικά κλειστό, από τις εκλογές του 2019.

ΕΙΝΑΙ όμως και που η δήλωση αυτή, επαναφέρει στη μνήμη (και κρίση) των δημοτών που επισκέπτονται το Τik-tok, τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του ίδιου και του συνδυασμού του «Ώρα για δουλειά». Και κάθε άλλου υπεύθυνου ασφαλώς.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ τα μεγάλα και οι δεσμεύσεις στις απαρχές του 2019 και στην προεκλογική περίοδο που τότε ακολούθησε. 

ΗΤΑΝ και τότε που εγκαινίαζαν στον ίδιο έρημο χώρο το προεκλογικό κέντρο του ίδιου συνδυασμού με πανηγυρικότητα και μεγάλες υποσχέσεις. 

ΓΙΑ ΝΑ στοιχειώσει κυριολεκτικά το κατάστημα (όπως και εκατοντάδες άλλα καταστήματα και διαμερίσματα) στην συνέχεια, επί 4 ολόκληρα χρόνια. 

ΚΑΙ ΝΑ φθάσουμε στο προεκλογικό σήμερα, για να προβεί σ’ αυτή την άστοχη δήλωση.

ΩΣ ΥΠΟΛΟΓΟΣ απερχόμενος ή και επόμενος δήμαρχος, για την συνεχιζόμενη ερήμωση.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ να παρατηρεί για το ότι μετά από καιρό η πλατεία (Ομόνοιας) «βουλιάζει» από κόσμο, ενώ είναι βουλιαγμένη και καταποντισμένη ούτως ή άλλως στον πυθμένα της ερήμωσης και χωρίς το προεκλογικό κέντρο να κάνει την ανέλκυση [σχετικά "εδώ"]

Η ΚΡΙΤΙΚΗ στα άστοχα σχόλια, δεν καθιστά περιττή την παρατήρηση ότι θα ήταν καλό για όλους τους συνδυασμούς και όλους του υποψήφιους, με μια συμβολική επιλογή να εγκαινιάσουν στην ίδια περιοχή και τα δικά τους προεκλογικά κέντρα. Να γίνει ο τόπος κρανίου, τόπος περισυλλογής. 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΗΝ βουλιάζει ο τόπος εκεί, μόνο στα αυθεντικά καρναβάλια. Να μην είναι χώρος συνάντησης μόνο των Επιταφίων, αλλά και των προεκλογικών ζυμώσεων. 

ΟΠΩΣ δεν αναιρεί και την ανάγκη, ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Ι. Κορεντσίδης να προσέχει δύο φορές τουλάχιστον όσα δηλώνει και όσα αναρτά.

ΓΙΑΤΙ όσα του αποδίδονται περνούν από διπλό κόσκινο: Του υποψήφιου αλλά και του απερχόμενου.


Φωτογραφία επάνω: Το εκλογικό κέντρο το 2019: Ώρα για δουλειά - Ευθύνη, συνέπεια, διεκδίκηση, αποτελεσματικότητα, δύναμη.
Φωτογραφία κάτω: Το εκλογικό κέντρο το 2023: Ώρα για δουλειά - Συνεχίζουμε

 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1191
    


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/10/23

    Αν έρθει η Βανδή στην Ομόνοια και είναι και χωρίς είσοδο η συναυλία, η Ομόνοια και όχι μόνο αυτή θα βουλιάξουν ακόμα πιο πολύ. Απορώ που δεν το σκέφθηκε αυτό κανένας υποψήφιος δήμαρχος στην προεκλογική του εκστρατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/10/23

      Αχάριστοι και η Βανδή και ο Χατζηγιάννης. Θα βούλιαζαν τα θεμέλια του limneon χθες αν άνοιγαν το πρόγραμμα του καλού τους φίλου. Τόσο ανέβασαν την καριέρα τους οι συναυλίες στη λιμνοπολιτεια.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ