31.3.24

Στην Νέα Υόρκη η κυρία Αντωνίου



Στον ετήσιο χορό του συλλόγου Καστοριέων "Ομόνοια" της Νέας Υόρκης παρέστη την 11η Νοεμβρίου 2023  η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η οποία βρίσκεται εκεί προσκεκλημένη του καστοριανού συλλόγου για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 111ης επετείου απελευθέρωσης της Καστοριάς. 

Σε σχετική της ανάρτηση η κυρία Αντωνίου αναφέρει: «Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο Δήμο Σιώκη και τα μέλη του συλλόγου Καστοριέων "Ομόνοια" Νέας Υόρκης που επέλεξαν αυτή τη μέρα, με το ιδιαίτερο ιστορικό βάρος και φόρτιση για μας τους Καστοριανούς, να με καλέσουν σε αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση, κατά την οποία τιμήθηκε για το επιστημονικό του έργο ο διακεκριμένος καστοριανός επιστήμονας, ο Γιώργος Γιαγκόπουλος, συνιδρυτής, πρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Regeneron Pharmaceuticals. Επίσης, είχα τη χαρά να συναντηθώ και με εκπροσώπους του ελληνικού κογκρέσου Αμερικής και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο dr. Demetrios T Markouizos, τον επίτιμο πρόεδρο Nick J Apostolopoulos, τη σύμβουλο του προέδρου Theodora Dαbazis και την dr. Despina Afentouli. 



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
Στιγμιότυπο της χοροεσπερίδας στο Annual Dinner Dance 2023, (τον ετήσιο χορό) του συλλόγου "Ομόνοια", στο Pallazo Great Neck της Νέας Υόρκης, στο οποίο παρέστη η κυρία Αντωνίου.


»Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο σύλλογο Καστοριέων Νέας Υόρκης, με την πάνω από έναν αιώνα ιστορική πορεία του, για την πολυσχιδή και σπουδαία διαδρομή του, με το ανεξίτηλο αποτύπωμα και την πολύτιμη παρακαταθήκη της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Οι Έλληνες ομογενείς είναι πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Είναι η ψυχή και η φωνή της Ελλάδας, που ακούγεται δυνατά σε όλον τον κόσμο. Γι' αυτό και βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και μετά την ψήφιση του νόμου για την άρση των περιορισμών όσον αφορά στη δυνατότητά τους να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά της πατρίδας μας». 

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στην έδρα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα της ελληνικής ομογένειας, ο καταλυτικός της ρόλος στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, η σπουδαιότητα του νόμου αναφορικά με την άρση των περιορισμών στη δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, καθώς επίσης και η δράση του συλλόγου. Η κυρία Αντωνίου προσκάλεσε τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής να επισκεφθεί την Καστοριά, επισημαίνοντας ότι «η αποστολή που έχει αναλάβει ο προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής είναι εξαιρετικά σημαντική για την ορθοδοξία, τον ελληνισμό, την ομογένεια και τη διατήρηση της συνοχής τους. Το αξιομνημόνευτο πνευματικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο της αρχιεπισκοπής συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση των ισχυρών δεσμών των νεότερων γενεών απόδημων Ελλήνων με την πατρίδα»

Η κυρία Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε επίσης τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, με τον οποίο συζήτησαν για τα θέματα που αφορούν την ελληνική ομογένεια, η οποία έχει ισχυρή και ηχηρή παρουσία στις ΗΠΑ, τους άρρηκτους δεσμούς της με την Ελλάδα, καθώς και τη σημαντική αποστολή των προξενικών αρχών στην επίλυση ζητημάτων που δυσχεραίνουν την επικοινωνία των ομογενών με τη χώρα μας. 

Τέλος επισκέφθηκε και τον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου του Μανχάταν ο οποίος είχε καταστραφεί ολοσχερώς κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης  Σεπτεμβρίου 2001, και ανοικοδομήθηκε εκ νέου σε σχέδια Σαντιάγο Καλατράβα. Τα θυρανοίξια του νέου ναού τελέστηκαν στις 2 Νοεμβρίου 2021. «Έμεινα έκθαμβη από τις αριστοτεχνικές αγιογραφίες στο εσωτερικό του ιερού ναού, όπου που δεσπόζει το πεντελικό μάρμαρο. Ένιωσα δέος από τον απείρου και ανυπέρβλητου κάλλους τρούλο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσα από τα ημιδιαφανή μαρμάρινα πάνελ, λάμπει» δήλωσε μεταξύ άλλων η κυρία Αντωνίου. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Νοεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1199.
Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος31/3/24

    Να υποθέσω ότι πλήρωσε τα έξοδα από την τσέπη της….;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ