19.3.24

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2023 [8]

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 28.12.2023 | 1205


Κυριάκος Μητσοτάκης

Ήλθε, είδε και απήλθε


[-] Ναι, σωστά διαβάζουν οι αναγνώστες. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της χώρας, που με δύο επισκέψεις του, περαστικές επισκέψεις και εξ απαλών ονύχων, την πρώτη φορά την 13η Φεβρουαρίου και την 2η φορά την 17η Μαΐου 2023, ημέρες στις οποίες εορτάζεται η μνήμη των Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης και Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού αντίστοιχα, όπως τόνισε ένας αναγνώστης της ΟΔΟΥ απ’ αυτούς που τον υπέδειξαν, ήλθε, είδε και απήλθε. 

Με τις δυο απολύτως προεκλογικού παλιού τύπου «επισκέψεις», που μόνο επισκέψεις δεν ήταν αφού δεν είχαν ουσιαστικό πρόγραμμα, δεν περιελάμβαναν συναντήσεις και δεν είχαν συγκεκριμένη ουσιαστική ατζέντα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη φορά σταμάτησε με την αυτοκινητοπομπή του μπροστά από το επονομαζόμενο «Εμπορικό», ένα ιδιωτικό κτήριο που υποβοηθεί τις πλασματικές ψευδαισθήσεις για την ποιότητα ζωής που επικρατεί στο εσωτερικό της Καστοριάς.

Όπου και τον υποδέχθηκε το μικρό σχετικά πλήθος, κατά κανόνα στελεχών του κόμματος, ορισμένων συνήθων τύπων homo neodimocratikous, εκλεγμένων ή εκλόγιμων, πραγματικών ή κατά φαντασία υποψήφιων, που χωρίς κάποιο πάθος τον προϋπάντησε, τον καλωσόρισε, τον ευλόγησε και τον κατευόδωσε να πάει στο καλό του Χριστού και της Παναγίας, αφού προηγουμένως βέβαια, τον περιπάτησε πεζή, μερικές δεκάδες μέτρα στο super busy (δήθεν) εμπορικό κέντρο ορισμένων καταστημάτων. 

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης χαμογελώντας και φωτογραφιζόμενος, δέχθηκε και αρκετά Ωσαννά και αφού ήπιε τον εσπρέσο του, συμφώνησε με την άποψη των παρατρεχάμενών του, ότι ο προεκλογικός σκοπός επιτεύχθηκε. Και πως το Κάστρο της Ν.Δ. στην Καστοριά, δεν θα την εγκατέλειπε. 

Ακολούθησε η δεύτερη επίσκεψή του τον Μάιο του 2023, ελάχιστες μόνο ημέρες πριν τις πρώτες βουλευτικές εκλογές, όταν ήδη κυκλοφορούσε η φήμη ότι η περιοχή της Καστοριάς είναι προβληματική και «μπάζει».

Σ’ αυτή την επίσκεψή του, ούτε καν. Ούτε καν μπήκε, ούτε καν δρασκέλισε την τυπική είσοδο της πόλης, αλλά αυτός και η πολυπληθής συνοδεία του, παρουσία του πολιτικά μελλοθανάτου βουλευτή, της επόμενης βουλευτή που είχε δει το όραμα της εκλογής της, και της τρίτης υποψήφιας που πιστοποιούσε το… άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας που αποδείχθηκε ούτε καν άγγιγμα, εξεφώνησε σύντομη ομιλία. 

Στην οποία ο ίδιος χωρίς πειθώ ενώπιον πλήθους, χωρίς πάθος, αλλά με πάθη, παρουσίασε τα επιτεύγματα του ίδιου και της κυβέρνησής του για την Καστοριά, και το όραμά του. Δηλαδή δεν είπε απολύτως τίποτε. 

Ήλθε ως φαίνεται μόνο για την εκτόνωση τού υπέρ της κυρίας Μαρίας Αντωνίου κλίματος, και για να υποσχεθεί στο τέλος, ότι από την επόμενη των εκλογών θα αναλάβει ο ίδιος την υπόθεση της Καστοριάς, ως προσωπική του ευθύνη. 

Σήμερα, στο τέλος του 2023, περίπου 11 μήνες μετά την πρώτη και 7 μετά την δεύτερη επίσκεψή του, όλοι και ειδικά αυτοί οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ που τον υπέδειξαν ως πρόσωπο του 2023 και για την Καστοριά, τίποτε απολύτως δεν αποδεικνύει ότι κάνει πράξη την αόριστη και χωρίς περιεχόμενο υπόσχεσή του για καθημερινή προσωπική του επίβλεψη, χάρη της Καστοριάς. Α! και ότι το δούλεμα πάει σύννεφο. 

Κάποιος πάντως, πρότεινε να εντοιχιστούν πινακίδες αναμνηστικές, στους τόπους απ’ όπου πέρασε με αναφορά του χρόνου που παρέμεινε. Να γίνει ένα είδος via dolorosa δηλαδή in memoriam. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Δεκεμβρίου 2023 αρ. φύλλου 1205.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ