12.5.11

ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΤΚΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: ...για την Καστοριά

Tην αγάπησα την πόλη σας από το 1990-1991 που διορίστηκα και υπηρέτησα στο Νηπιαγωγείο της Βασιλειάδας, την αγάπησα και χωρίς να σας ρωτήσω, την υιοθέτησα σαν δεύτερη μου πατρίδα. Στο ξεκίνημα της κάθε επίσκεψης το ίδιο πάντα ερώτημα μέσα μου: 
«Πώς θα τη βρω;», γιατί παίζει μαζί μου για χρόνια η εικόνα της πάντα διαφορετική. Πώς να τις βάλω σε τάξη τόσες  εικόνες που έχω μέσα μου από αυτή την πόλη, ηλιόλουστες μέρες, φθινοπωρινά παιχνιδίσματα των χρωμάτων στο γύρο της λίμνης, χιονισμένες στέγες  και μια λίμνη των κύκνων, πότε λαμπερή και κάποτε ανήσυχα παγωμένη με ανάγλυφα κύματα!
17-3-2011 στη διαδρομή για Καστοριά, όχι μόνο με το συνηθισμένο ερώτημα, αλλά με ιδιαίτερη αγωνία, για μια ιδιαίτερη επίσκεψη ως συγγραφέας του βιβλίου «Ο μικρός ζωγράφος των βράχων» και ως εμψυχώτρια σεμιναρίου στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το «Επιτραπέζιο παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία» καλεσμένη των υπεύθυνων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για ένα τριήμερο εκδηλώσεων -  και τους ευχαριστώ πολύ!
Ψυχή της διοργάνωσης η φιλόλογος  Αρετή Κάρκου. Όλα τέλεια οργανωμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, μου εξαφάνισαν κάθε αγωνία. Δεν βραβεύτηκε άδικα άλλωστε πρόσφατα από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την προσφορά της στην προώθηση της λογοτεχνίας.
…και όταν έφθασε η ώρα, Παρασκευή 18-4 στις 6μ.μ.στο Κ.Δ.Α.Π. της  Καστοριάς  και Σάββατο 19-4 στις 11 π.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων  της Κορησού όλοι εσείς πήρατε μέρος στο γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο, χέρι με χέρι με το ΠΟΚ,  οι καλύτεροι συνταξιδιώτες…
Σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ