30.4.14

Ιστορικό

1 Ιανουαρίου | 13:00
Παρέλαση καρναβαλιού στο Άργος Ορεστικό. Στην συνέχεια αναμετάδοση μέσω τηλεοράσεως.

2 Ιανουαρίου | 17:53
Ανάρτηση στο διαδίκτυο της διαμαρτυρίας του μητροπολίτη Σιατίστης

3 Ιανουαρίου | 12:33 
Πρώτο δελτίο τύπου:
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το εορταστικό τριήμερο του Αργείτικου Καρναβαλιού, το οποίο για ακόμη μια χρονιά σημαδεύτηκε από άφθονο κέφι, χορό, παραδοσιακή μουσική, ξεγνοιασιά και ποτό. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στην παρέλαση της Πρωτοχρονιάς, όπου κυριάρχησε το χιούμορ και η σάτιρα των καρναβαλιστών, στοιχεία των Αργειτών που, όπως αποδείχθηκε, δεν στερεύουν ποτέ... Ο Δήμος Άργους Ορεστικού θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες, την κριτική επιτροπή, την αστυνομία αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν στην φετινή, ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του τριήμερου πρωτοχρονιάτικου καρναβαλιού.
1ο Βραβείο σάτυρας αργείτικου καρναβαλιού 2014: «“Η κρίση πέθανε” - Παρέα καβαλίξ ντε Πούιος» 350,00 ευρώ [Ε.Διαμαντόπουλος]

3 Ιανουαρίου | 13:53 
Ανάρτηση της δήλωσης του μητροπολίτη Καστοριάς (δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο φύλλο)

3 Ιανουαρίου | 13:54 
Δεύτερο δελτίο τύπου:
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
Για άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκε το Καρναβάλι του Άργους Ορεστικού, το οποίο είναι το μοναδικό που διεξάγεται την Πρωτοχρονιά με κυρίαρχο στοιχείο τη σάτιρα. Κάθε συμμετέχων είναι υπεύθυνος για τα έργα, τα λόγια και τις πράξεις του. Η σάτιρα, όπως την κληρονομήσαμε από την αρχαιότητα, έχει σκοπό μέσω της διακωμώδησης, της υπερβολής ή της ειρωνείας να νουθετήσει και να οδηγήσει το πρόσωπο που σατιρίζεται, σε σωστές αποφάσεις και συμπεριφορές. Με το σκεπτικό αυτό αλλά και στα πλαίσια της παράδοσης, ο Δήμος Άργους Ορεστικού στηρίζει το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι.
Όμως, επειδή τα όρια της σάτιρας πρέπει να οριοθετούνται, ο Δήμος μας οφείλει όχι μόνο να διαχωρίσει τη θέση του αλλά και να καταδικάσει οποιαδήποτε προσπάθεια θελημένη ή μη με την οποία προσβάλλονται θεσμοί και ιερά σύμβολα, όπως η Εκκλησία και τα Ιερά Μυστήριά της.
Είναι γνωστή η μακρόχρονη συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας και του Δήμου, η οποία τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχει γίνει πιο στενή. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και ο Δήμος θα συνεχίσει να συνδράμει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία.

3 Ιανουαρίου | 17:01
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
Η κριτική επιτροπή βραβεύσεων Καρναβαλιού του Δήμου Άργους Ορεστικού, λαμβάνοντας υπόψη το Δελτίο Τύπου του Δήμου με θέμα τα τεκταινόμενα του φετινού καρναβαλιού του Άργους Ορεστικού, καθώς και τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στα οποία αποτυπώνονται δρώμενα που προσβάλλουν την Εκκλησία και τα Ιερά της Σύμβολα, που δεν έγιναν αντιληπτά κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης, θεωρεί ότι η σάτιρα με τον τίτλο “Η κρίση πέθανε”, χρησιμοποιώντας ανεξέλεγκτα θεσμούς και σύμβολα, κατέληξε τελικά όχι στον απώτερο στόχο της, αλλά στην προσβολή Ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας.
Η αναγραφή στον πίνακα αποτελεσμάτων έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν η μοναδική συμμετοχή που δηλώθηκε στη συγκεκριμένη κατηγορία (σάτιρα).

Η Κριτική Επιτροπή Βραβεύσεων
Καρναβαλιού Δήμου Άργους Ορεστικού


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Ιανουαρίου 2014, αρ. φύλλου 723


Σχετικά σχόλια:



1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ