19.9.14

ΟΔΟΣ: Ασυνήθιστη πολιτική παρέμβαση από τον Δικηγορικό σύλλογο Καστοριάς

* * *
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Καστοριά 2/7/2014 
Ανακοίνωση
Συντασσόμενοι στις κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση τμήματος της ΔΕΗ («μικρή ΔΕΗ») στο βαθμό κατά τον οποίο θίγεται η θεμελιώδης αρχή επί της κυριότητας του Δημοσίου στη γη-λιγνιτωρυχεία και τα νερά της Δ. Μακεδονίας και στο βαθμό δημιουργίας  προϋποθέσεων άλωσης, από ιδιώτες οι οποίοι θα κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην οικονομία, δημοσίων πλουτοπαραγωγικών πηγών σε βάρος του πολίτη, της τοπικής κοινωνίας της Δ. Μακεδονίας και του ιδίου  του Δημοσίου,
Απέχουμε την 3/7/2014 από τις παραστάσεις μας στα ακροατήρια των Δικαστηρίων κάθε βαθμού.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
* * *

ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ απόφασης την λήψη της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΔΟΥ, αγνοούσαν ακόμη και ως ενδεχόμενο τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς (εικάζεται ότι λήφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο και όχι την Γενική Συνέλευση) έγινε γνωστή η αποχή των δικηγόρων της Καστοριάς από τα καθήκοντά τους, για σήμερα Πέμπτη 3 Ιουλίου.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΝΙΖΕΙ και προκαλεί εντύπωση είναι ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει έντονο πολιτικό, η ακριβέστερα κομματικό τόνο, αφού απηχεί, αν δεν αντιγράφει τις απόψεις των αυτοπροσδιοριζόμενων ως αντιμνημονιακών κομμάτων, τα οποία ως γνωστό σπάνια εκφράζονται με νηφαλιότητα. Συνήθως εκφράζονται θορυβωδώς και από τα ακρότατα άκρα του πολιτικού φάσματος, με ταυτόσημες ανακοινώσεις, που θυμίζουν πολεμικά ανακοινωθέντα, και περιλαμβάνονται σ’ αυτό μέχρι και όσοι, υποστηρίζουν ότι είναι ψεκασμένοι. Η απόφαση του ΔΣ Καστοριάς, συνέπεσε με την επίσκεψη του προέδρου του ΣυΡιζΑ στο Αμύνταιο, για το ίδιο θέμα.

Ο ΕΝΤΟΝΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ χρωματισμός της ανακοίνωσης, στο μέτρο που γενικευμένα αποδίδεται σε όλο τον δικηγορικό κόσμο της Καστοριάς, κάνει την επέμβαση και την απόφαση διπλά ακατανόητη. Και μάλιστα για τον πρώτο επιστημονικό σύλλογο της πόλης, ο οποίος δεν έχει συνηθίσει να προβαίνει σε ανακοινώσεις για άλλα ζητήματα που άπτονται της νομικής επιστήμης, όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα ή αθρόα παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων στην Καστοριά.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι ότι ο δικηγορικός σύλλογος Καστοριάς επιβάλλει στα μέλη του αποχή, με την φράση «Απέχουμε την 3/7/2014 από τις παραστάσεις μας στα ακροατήρια των Δικαστηρίων κάθε βαθμού», την ίδια στιγμή που ως γνωστό ήδη από 1η Ιουλίου έχουν ξεκινήσει οι δικαστικές διακοπές και για σήμερα τουλάχιστον, δεν είναι προγραμματισμένα ούτε θερινά τμήματα.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΗ που έχουν πάρει οι καταστάσεις, προφανές θα εκπλήξει λιγότερο, αν ο Δικηγορικός σύλλογος Καστοριάς, αποφασίσει με τον ίδιο τρόπο, αποχή για την επανακρατικοποίηση της άλλοτε Ολυμπιακής Αεροπορίας, ώστε να πετάξουν και πάλι στους αιθέρες τα εθνικά χρώματα, του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς, των τηλεπικοινωνιών, και γιατί όχι των πηγών που εκμεταλλεύονται με εμφιαλωμένα οι ιδιώτες. Αρκεί να συμπέσει με δικαστική διακοπή.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Ιουλίου 2014, αρ. φύλλου 747



4 σχόλια:

  1. Τα λαμπρό μέλλον της Καστοριάς19/9/14

    Πάει, "χάλασαν" και οι Δικηγόροι στην Καστοριά. Τίποτε όρθιο δεν έμεινε σ' αυτήν την πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/9/14

    Δε λες πάλι καλά που δεν έβγαλε (ακόμη;) ο Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς, Επίσημη Ανακοίνωση Υποστήριξης της κας Ζεμπελιάδου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α.Χ.19/9/14

    Αυτό είναι που λένε "Μια τρύπα στο νερό" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νάχαμε να λέγαμε...21/9/14

    Καλά ξυπνητούρια και στους δικηγόρους!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ