5.12.16

Θεόδωρος (Terry) Παπαντίνας

(1951-2016)

Έφυγε από την ζωή την περασμένη  Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, ο Θεόδωρος (Terry) Παπαντίνας σε ηλικία 64 ετών, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.
Γεννήθηκε στην Καστοριά στις 27 Ιανουαρίου 1951, στην συνέχεια θα μεγαλώσει στην νέα Υόρκη μαζί με την οικογένειά του, και θα επιστρέψει στην Καστοριά παραμονές της δικτατορίας του 1967, φέρνοντας από την Αμερική τον λεγόμενο «ροκ τρόπο ζωής» και κυρίως ένα δικό του κιθαριστικό παίξιμο, που μάγευε με τις πρόβες του τα παιδιά του σκλαλόδρομου των Κυδωνίων στο Απόζαρι.
Σύντομα καθιερώνεται ως ηγετική μορφή του ροκ κινήματος στην Ελλάδα. Έγινε ένα σύμβολο rock 'n' roll τρόπου ζωής ανάμεσα στους συνομίληκούς του στην Καστοριά, στην Θεσσαλονίκη και σ’ όλη την χώρα, και ακριβώς τη στιγμή που το ταλέντο του στην κιθάρα θα τον απογείωνε, ξεκίνησε η πτώση...
Ταλαντούχος και γοητευτικός, έγινε ίνδαλμα και φορέας της ροκ υποκουλτούρας όπου συχνά ενυπάρχουν η αντίδραση και η αυτοκαταστροφή. Ηχογράφησε για μερικούς από τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες και κυκλοφόρησε δύο προσωπικούς δίσκους, υπογράφοντας, σαν στιχουργός και συνθέτης, με τα συγκροτήματα Bicycle και Τ4 Trouble.
Έπαιξε με συγκροτήματα όπως οι Fratelli, οι Μακεδονομάχοι και οι Bicycle, έχοντας συνεργασία -μεταξύ άλλων- με τους Διονύση Σαββόπουλο, Παύλο Σιδηρόπουλο και Νίκο Παπάζογλου.
Το 2009, γυρίστηκε ένα ντοκιμαντέρ από τον Δημήτρη Αθυρίδη, με θέμα τη ζωή του, με τίτλο «T 4 Trouble and the Self-Admiration Society, The Life and Music of Terry Papantinas». Η κηδεία του έγινε προχθές Τρίτη 21 Ιουνίου στο Γ’ νεκροταφείο Νικαίας.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιουνίου 2016, αρ. φύλλου 841


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ