20.2.17

Είπαν:



-Δίκην Δικαστηρίου η Αμπαρτζάκη (προϊσταμένη του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Καστοριάς), επιβάλει πρόστιμο (4.100,00€: Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρειας, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θ.Καρυπίδη).

-Να είναι σίγουροι όλοι, ότι κανένα πρόστιμο δεν πρόκειται να πληρώσει ο Δήμος Καστοριάς, κι αυτό σας το επιβεβαιώνω και σας το υπογράφω!  Ούτε μισό ευρώ δεν θα πληρώσει ο Δήμος (επαναλήφθηκε πολλές φορές)

-Η κ. Αμπαρτζάκη για λόγους εντυπώσεων δημιουργεί ένα θέμα.
-Είτε θέλουνε, είτε δεν θέλουνε, η λίμνη θα είναι πρωτοσέλιδη σε όλη την Ελλάδα. Δεν έκανε σοφή ενέργεια η κυρία Αμπαρτζάκη.

-Δεν παρεμβήκαμε στην παραλία, άλλο πλαζ, άλλο παραλία.

-Να αφήσει το εγώ η κυρία Αμπαρτζάκη.

-Το αυτονόητο το κάνουμε… ε…. στην κοινωνία που ζούμε, με τον τρόπο που προσπαθεί ο καθένας να λειτουργήσει, λειτουργούμε την ιστορία του παράλογου, και  σας ξαναλέω: εγώ, ξεπερνώ τους πάντες, βάζω μπροστά τους πολίτες και θα είμαι δίπλα στους πολίτες, δίπλα σε αυτό που θέλει ο κάθε δημότης της Καστοριάς, που είναι στα πλαίσια του δυνατού και του εφικτού.

- Όταν η κοινωνία εκφράζεται, έρχεται η κυρία Αμπαρτζάκη και έχει άποψη και πολιτικού και τεχνοκράτη, ας επιλέξει η κυρία Αμπαρτζάκη, ας επιλέξει ή την πολιτική ή στον χώρο που βρίσκεται.

-Ήρθαμε να προσφέρουμε στο μέτρο του δυνατού, αυτό που μας επιτρέπουν να προσφέρουμε. Δεν θα μείνουμε σε στάση προσοχής! Και εκεί που οι νόμοι βάζουν φράγματα, να είστε σίγουροι ότι θα τα ξεπεράσουμε.

-Να ξέρει η κυρία Αμπαρτζάκη, και ο κάθε περιφερειάρχης και κάθε δήμαρχος, ότι αυτήν την πόλη θα την διοικούν οι πολίτες της και οι δημότες της.

-Η κυρία Αμπαρτζάκη είναι του DNA της Κρήτης. Δεν θέλω να πάω σε προσωπικό επίπεδο.

-Έπρεπε να βάλει πρόστιμο αλλού η κυρία Αμπαρτζάκη, γιατί εγκαταλείψαμε τις υπόλοιπες πλαζ (Μαυροχώρι, Δισπηλιό…), που είχε η Καστοριά στο έλεος του Θεού, κι αντί να πάρουμε τα εύσημα, από την Περιφέρεια μας βάζουν πρόστιμο.

-Συγχαρητήρια και πάλι στην κυρία Αμπαρτζάκη, για το γρήγορο ενδιαφέρον της και ό,τι έκανε τέλος πάντων, για να επιβάλλει ένα πρόστιμο, να έρθει σαν εισαγγελεύς, σαν δικαστήριο να επιβάλλει πρόστιμο, χωρίς να έρθει σε συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες της δικές μας, χωρίς να είμαι παρών εγώ την ώρα που έγινε ο έλεγχος. Εγώ είμαι ο κύριος υπεύθυνος, και γιατί ο Δήμος πρόστιμο και όχι ο κύριος Πετρόπουλος, δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό!

-Εγώ βλέπω χειμάρρους και ιστορίες να πέφτουν και φερτές ύλης στην λίμνη της Καστοριάς και να μην ρίχνουν πρόστιμα σε κανέναν Θεό!  Σε κανέναν. Δεν ξέρω ποιος στέλνει αυτά τα νερά στην λίμνη, η Φύση, η Περιφέρεια τι έχει κάνεις;Τα διάφορα ρυάκια, τα διάφορα ποτάμια που πέφτουν ανεξέλεγκτα κι ότι βρίσκουν στον δρόμο τους τα ρίχνουν στην λίμνη. Σας είπα αυτόν τον τόπο θα το διοικήσουν οι πολίτες.

Δημήτριος Πετρόπουλος
αντιδήμαρχος Καστοριάς


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 852 
(αποσπάσματα συνέντευξης στο ραδιόφωνο Antennes)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ