27.3.17

ΟΔΟΣ: Το πεπρωμένο της περιοχής IΙI




Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ στην οποία οδηγεί τον Δήμο Καστοριάς συνολικά, και τα οικονομικά του πιο ειδικά, η πρόχειρη ιδέα του τέως αντιδημάρχου Καστοριάς κ. Δημητρίου Πετρόπουλου για την πλαζ, την οποία μπάζωσε με νέο λεπτό στρώμα άμμου, και ήδη είχε σαν συνέπεια την επιβολή προστίμου 4.000,00 ευρώ πριν μερικές εβδομάδες, έχει και παρόμοια αντίστοιχη συνέχεια.

ΔΗΛΑΔΗ σαν να μην έφθανε το γεγονός ότι οδηγείται ο Δήμος Καστοριάς σε περιπέτειες και έξοδα (ενστάσεις, προσφυγές με αβέβαιο αποτέλεσμα, χαμένες εργατοώρες, αμοιβές), για μια προδήλως διοικητικά αυθαίρετη ενέργεια που εκθέτει τον Δήμο και κακώς παραδειγματίζει τον κόσμο, ώστε να μπορεί ο καθένας να μπαζώσει ό,τι κρίνει, ό,τι μπορεί και πρέπει, και η περιπέτεια μοιάζει να μην άρχισε καν.

ΔΙΟΤΙ απ’ ό,τι φαίνεται ήλθε και η σειρά της Κτηματικής Υπηρεσίας Καστοριάς να επιβάλλει στις πλάτες των δημοτών της Καστοριάς, χρηματικό πρόστιμο για τον ίδιο λόγο.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ σε βάρος του Δήμου Καστοριάς, και πάλι για τα δημοτικά κατορθώματα.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ όμως τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά: 11.000,00 ευρώ το νέο πρόστιμο.

ΝΑ ΤΟΚΙΖΕΤΑΙ και να αντιμετωπίζεται από τον βασικό πολιτικά υπεύθυνο στο πλαίσιο της «αντίστασης» του κινήματος «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», και της μαγκιάς.

ΚΑΙ ΤΟΥ DNA καταγωγής των κρατικών υπαλλήλων που υποβάλλονται στον δημόσιο έλεγχο  του κάθε αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Καστοριάς.

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ο Δήμος Καστοριάς να ξεκαθαρίζει αν θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου για την απόδοσή του.

ΣΥΝΟΛΟ μέχρις στιγμής; 15.000,00 ευρώ.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ για τις πρόχειρες, επικίνδυνες και ανεύθυνες δημοτικές φαντασιώσεις.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ  ότι όχι μόνο «όλοι μαζί» μπορούμε, αλλά και ότι ο καθένας μπορεί και ακόμη χειρότερα.

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, το πράγμα άρχισε να σοβαρεύει. Ο Δήμος Καστοριάς δεν δικαιούται να σφυρίζει αδιάφορα.

ΟΦΕΙΛΕΙ να ελέγξει την πιθανότητα καταλογισμού των προστίμων στον/στους υπαίτιο/ους και να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, για επιμερισμό πειθαρχικών και άλλων ευθυνών.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Οκτωβρίου 2016, αρ. φύλλου 855.
Φωτογραφία: Σχέδιο του William Kentridge.


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ